Bramborový quiche
Quiche, francouzský koláč z křehkého těsta, můžeme připravit na mnoho způsobů. Koláč s náplní z vařených brambor, žampionů a kapustiček je velmi chutný a navíc dobře zasytí, ať už zatepla jako oběd, tak zastudena jako pohoštění pro přátele.
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených ingrediencí uhněteme tužší těsto, které necháme asi 30 minut v lednici odpočinout.
Krok 2: Na másle orestujeme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a podusíme je. Oloupané brambory pokrájíme a rozpůlené kapustičky necháme povařit asi 5 minut ve slané vodě. Těsto rozválíme a přeneseme do vymazané zapékací formy. Tu vyložíme těstem tak, abychom vytvořili vyšší okraje.
Krok 3: Zeleninu a houby smícháme, přidáme utřený česnek, směs osolíme, okořeníme zbylým kořením a bylinkami, vše zalijeme vejcem s rozmíchanou smetanou a bohatě posypeme sýrem. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova při 180 °C asi 35-40 minut.
Krok 4: Podáváme teplý nebo studený, např. se zakysaným mlékem nebo podmáslím.
Zveřejněno 23. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový quiche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZpN
Moje poznámka
Bramborový quiche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZpN
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 15 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 16 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na česneku
Ostluzina před 41 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 1 hodinou
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 9 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 11 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 13 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 14 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 15 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 15 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 16 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
žloutek,
sůl,
voda,
tuk,
mouka,
máslo,
cibule,
žampióny,
brambory,
kapustičky,
sůl,
česnek,
petrželka,
pepř drcený,
majoránka,
ořech muškátový,
vejce,
smetana zakysaná,
sýr eidam
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.