Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 716 kJ / 4 473 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,24 g |
Tuky | 239,43 g |
Vláknina | 13,05 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 561 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 485,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte troubu na 250°C.
Krok 2: Vejce a cukr vyšlehejte do pěny. Smíchejte mouku a prášek do pečiva a vmíchejte ji do směsi a vajec.
Krok 3: Obdelníkovou formu o rozměrech asi 30 krat 40 cm vyložte pečicím papírem.
Krok 4: Směs nalijte do formy a pečte asi 5 minut uprostřed trouby. Upečený piškot vyklopte na pečicí papír vysypaný moučkovým cukrem. Sejměte pečicí papír. Korpus zakryjte pečicím plechem a nechte jej vychladnout.
Krok 5: Namočte do studené vody plátky želatiny.
Krok 6: V kastrůlku smíchejte vaječné žloutky, cukr, kukuřičnou mouku a 3 dl smetany. Směs na mírném ohni míchejte tak dlouho dokud nezhoustne. Plátky želatiny vyjměte z vody a vmíchejte je do horké náplňě. Náplň ochuťte vanilkovým cukrem.
Krok 7: Ze zbylých 2 dl smetany ušlehejte šlehačku a vmíchejte jí do náplňě. Náplň nechte vychladnout.
Krok 8: Nerovné okraje piškotu přiřízněte nožem. Těsto pak nakrájejte na tři pláty o rozměrech 8 krat 29 cm, pláty těsta promažte náplní a položte na sebe.
Krok 9: Pomocí potravinářského barviva obarvěte marcipán narůžovo, vyválejte z něj obdelník o rozměrech asi 30 krat 18 cm.
Krok 10: Marcipán položte na piškotový moučník a přesvědče si, že je hladký a napnutý. Ostrým nožem nakrájejte moučník na 8 kousků o šířce asi 3,5 cm a jednotlivé kousky posypejte moučkovým cukrem.
Zveřejněno 14. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort pro princezny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LPQ
Moje poznámka
Dort pro princezny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LPQ
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 18 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 1 hodinou
Mexický bramborový salát
wimra před 1 hodinou
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
anavob před 2 hodinami
Muffiny s višňovou marmeládou
beruska22 před 2 hodinami
Krémová polévka z pečeného česneku
rybarka007 před 2 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 4 hodinami
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 5 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 7 hodinami
Tématické fráze:
dort zamek,
dort korunka,
dort zámek postup,
korunka na dort,
dort jako princezna,
princeznin dort,
dort s princeznou,
korunka z marcipánu,
dort s korunkou,
dort zámek s princeznama,
korunka s marcipánu,
zamek dort,
korunka pro princezny z papíru,
dort s princeznou foto,
princeznin dort recept,
dorty zamek,
dort zámek s princeznou,
korunka dort,
dorty princezen,
jak udelat korunku z marcipanu
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
želatina,
žloutek,
cukr krupice,
mouka kukuřičná,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
marcipán,
potravinářské barvivo,
cukr moučkový
Komentáře (8)
Recept pěkný, jen se někdo chlubí asi cizím peřím v případě fotky - jinak by čas upravil, kdyby jej pekl