Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečenáče z hub

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné houby nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance. Krok 2: Obalené houby usmažíme dozlatova a necháme vychladnout. Krok 3: Zatím svaříme nálev. Množství vody, octa, soli a cukru dáme podle množství připravených hub a podle toho, jak chceme nálev pikantně kyselý nebo sladký. Krok 4: Do vhodných sklenic naskládáme hotové řízečky, prokládáme je půlkolečky cibule a sem tam snítkou rozmarýnu. Krok 5: Zalijeme vlažným nálevem, uzavřeme a dáme odležet.

Zveřejněno 14. 9. 2009

Poznámka autorky Angel 666

Takový podobný recept jsem kdysi četla v nějakém časopise, ale, bohužel, jsem si ho neschovala. Dneska jsem improvizovala podle toho nápadu :o)

Až ochutnáme, napíšu výsledek!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečenáče z hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQwY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečenáče z hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQwY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

dělám často ...jen stačí i lák na okurky a splní to svoje :yes:

Po mlynářsku, to je pouze v mouce, dělám pečenáče z ryb ;-). Ale ty houby nám nějak lépe chutnají v klasickém trojobalu :-)

houba: nevím, mně se blátivá nezdá :-). Jasně, každý má chutě jiné a určitě je dobré napsat pod recept nějaké vylepšení :-p.

Zobrazit starší odpověď

Recept na pecenace je dobre kazdy rok ozivit. Jestli letos jeste budou huby, mozna se jeste nekomu hodi. Dovolim si poradit, ze mnohem, mnohem lepsi nez strouhanka, je polohruba mouka. Vyzkouseno a nikdy jinak!

casino: že se tomu říká "po mlynářsku" neznamená, že jsem to napsal blbě.

Zobrazit 3 starší odpovědi

S dovolením jsem přidala foto, netušila jsem, že recept tu už je, chtěla jsem jej přidat aktuálně v létě. Tyto byly v lednici od října a v pohodě. :-p

magdalenka: napsala jsem ti vzkaz, dnes jsem je kvůli tobě otevřela-jsou bez chyby, takže minimálně půl roku, pravděpodobně i déle, pokud jsou potopené v nálevu :-))

Ako dlho to, prosím, vydrží bez sterilizácie? Dík.

ukládám:-)):yes:

V sobotu jdu na houby, tak to ihned vyzkouším ;-)Nezkoušel to někdo zavařit s Dekem ?:-p

Tak Vám můžu napsat že jsem to jedla poprvé loni a opravdu ÚŽASNÉ,akorát žě tam bylo malinko bílého vína.No ono to vypydá jako kdyby to nekdo již ,,použil,,ale opravdu NAM :-!:-D

Angel. Nyní jsem si teprve všiml. Jisto jistě to zkusím, alespoň zprvu v menším množství a pak uvidím. Ale +bodík máš.

Koukám, že jsem zapomněla napsat slíbený komentář k chuti:-//. Tak hlásím, že každý, kdo ochutnal, se olizoval až za ušima:-! Já naložené kyselé houbičky nejím, ale tohle je lahůdka i pro mě:-p:-D Takže rozhodně doporučuju:-!:-D:-))

Jituš, tak to je bomba!!! Už jsme dělali pečenáče skoro ze všeho, ale z hub ne. Takže plusííík!:-*:-p:yes::yes: Rozhodně si myslím, že pro ty, co jako já nemají žádné houby, že by to spravily žampiony:-p

hmmmmmmmmmmmmmmmmm... supééééér :yes:2

Tak to vypadá zajímavě a vůbec si nemyslím, že to může být špatné. Pečenáče mám ráda, houby ve sladkokyselém nálevu také, tak proč ne pečenáče z hub? Za nápad bodík:yes: 1.

Tématické fráze:
pečenáče z hub, recepty z hub, houby jako pečenáče, nálev na pečenáče z hub, pečenáče z hub recept, recept na pečenáče z hub, pecenace, houbové pečenáče, houby pečenáče, recept na houbové pečenáče, pečenáče recept, obalené houby, recepty zhub, houby ve sladkokyselém nálevu, nálev na pečenače, nálev na houby, pečenáče nálev, lák na pečenáče, google pecenace z hub, houby v sladkokyselem nalevu

Suroviny:
houby lesní, mouka hladká, vejce, strouhanka, sůl, olej, cibule, ocet, voda, sůl, cukr, pepř celý, bobkový list, koření nové koření, jalovec, rozmarýn

Přidat fotografie receptu