Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švédská pánev (Pyttipanna)

Pyttipanna je oblíbené skandinávské jídlo, připravované na pánvi. Skvělé je, že při přípravě využijeme i zbylé suroviny ze zásob. Připravíme ho z brambor, cibule a uzeniny a podáváme se sázeným vejcem a červenou řepou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Uzené maso a salám nakrájíme na drobné kostičky. Krok 2: Ve velké pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Zpěníme cibuli, orestujeme maso se salámem a nakonec vsypeme brambory.  Krok 3: Společně vše opékáme, pak zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme, až jsou brambory měkké, ale nerozvařené. Krok 4: Mezitím na jiné pánvi usmažíme čtyři sázená vejce. Krok 5: Hotový pokrm rozdělíme na talíře a doplníme sázeným vejcem. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme se sterilovanou řepou.

Zveřejněno 7. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédská pánev (Pyttipanna)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xko1n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédská pánev (Pyttipanna)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xko1n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Perfektní nápad na skvělou večeři.

Vypadá to velmi jedle

Suroviny:
brambory, maso uzené, salám šunkový, vejce, cibule, máslo, olej, smetana, sůl, pepř mletý, řepa červená, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu