Panna cotta s citronovým krémem
Sladká elegance, která okouzlí vaše smysly! Jemná a hedvábná panna cotta se spojuje s osvěžujícím citronovým krémem a korunuje ji lehký bílkový sníh. Tento dezert není jen chuťovým zážitkem, ale i pastvou pro oči.
Postup přípravy
Krok 1: Začneme panna cottou. Želatinu dáme do mísy se studenou vodou, aby nabobtnala. Smetany nalijeme do kastrůlku a přidáme cukr. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, nožem vyškrábneme semínka a spolu s luskem vložíme do smetany. Přivedeme k varu, pak hned odstavíme a vyndáme lusk.
Krok 2: Želatinu vyždímáme a přidáme k horké smetaně. Důkladně rozmícháme metličkou, až se všechna želatina rozpustí. Směs rozlijeme do mističek, vložíme do lednice a necháme alespoň 4 hodiny zatuhnout, nejlépe přes noc.
Krok 3: Den předem si připravíme lemon curd, aby mohl přes noc odpočívat v lednici. Všechny suroviny kromě másla dáme do kastrůlku a na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Po pár minutách bude mít krém konzistenci podobnou krupicové kaši (teplota ideálně kolem 75°C). Odstavíme a zašleháme studené máslo. Přendáme do sklenice, uzavřeme a dáme do lednice.
Krok 4: Těsně před servírováním rozdělíme na panna cottu citrónový krém a bílkový sníh. Ten si připravíme velmi snadno – stačí bílky a cukr vyšlehat do pevné lesklé konzistence. Pomocí flambovací pistole sníh opálíme, dezert ozdobíme lístky máty a můžeme podávat.
Zveřejněno 19. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta s citronovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDYpV
Moje poznámka
Panna cotta s citronovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDYpV
Nejnovější recepty
Steaky z hovězí svíčkové podle Mirka Kaliny
Přidáno před 36 minutami
Kuře s divokým kořením
Přidáno před 9 hodinami
Bábovka z pomazánkového másla s ořechy
Přidáno před 16 hodinami
Hrachová kaše bez mouky
Přidáno před 18 hodinami
Čočka se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Cibulačka s červeným vínem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
[email protected] před 44 minutami
Tři druhy knedlíků podle Honzy Punčocháře
arabam před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
NikoSarah7 před 8 hodinami
Zapečená polévka z červené řepy
Kajkajak před 9 hodinami
Rošťáci z vepřového masa
NikoSarah7 před 9 hodinami
Měkké medové perníčky
Taraa121 před 10 hodinami
Meruňkový páj
Xsaxana před 11 hodinami
Hrnkové palačinky
milanow před 11 hodinami
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Alena Cermakova před 12 hodinami
Suroviny:
smetana na vaření,
smetana ke šlehání,
cukr,
lusk vanilkový,
želatina,
žloutek,
šťáva citronová,
cukr krupice,
máslo,
bílek,
cukr
Komentáře (2)