 
		
Paštika s rebarborovým rozvarem
Spojení jemného masového základu s lehce sladkokyselým rebarborovým přelivem vytváří nevšední gurmánský zážitek, který potěší každého milovníka originálních chutí. Skvělá volba jako elegantní předkrm nebo pohoštění pro výjimečné chvíle.
Postup přípravy
	Krok 1: Slaninu nakrájíme a na pánvi restujeme. Když slanina pustí tuk, tak přidáme nakrájenou cibulku     a smažíme, až nám cibulka zesklovatí.
	Krok 2: V tuto chvíli přidáme nakrájená játra, koření a dusíme (podle potřeby podléváme vývarem) do změknutí jater. Během dušení přidáme portské víno.
	Krok 3: Podušenou játrovou směs třikrát umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme. Přidáme rozpuštěné máslo, osolíme ještě podle potřeby okořeníme. (Paštika by měla být lehce přesolená, po zchladnutí se slanost vstřebá).
	Krok 4: Přidejte tolik smetany, aby směs měla konzistenci kaše, vše ještě prohřejeme a naplníme do mističky.
	Krok 5: Pokud máte pocit, že paštiky je hodně, tak ji naplníme do malých skleniček a zavaříme.
Víčko a hrdlo skleničky po naplnění otřeme plátnem navlhčeným francovkou. Skleničky zavíčkujeme a postavíme do zavařovacího hrnce (můžeme použít i hrnec normální, do kterého jsme na dno dali utěrku). Krok 6: Skleničky zalijeme vodou a vaříme jednu hodinu. Necháme v pokojové teplotě do druhého dne a vaření ještě zopakujeme. Skleničky skladujeme v chladu a v temnu. Krok 7: Na rozvar použijeme nakrájenou rebarboru, kterou podusíme s troškou vody a cukru. Dbáme na to, aby se nám nerozvařila. Na konec ji zahustíme škrobovou moučkou. Krok 8: Paštiku podáváme s rebarborovým rozvarem.
Víčko a hrdlo skleničky po naplnění otřeme plátnem navlhčeným francovkou. Skleničky zavíčkujeme a postavíme do zavařovacího hrnce (můžeme použít i hrnec normální, do kterého jsme na dno dali utěrku). Krok 6: Skleničky zalijeme vodou a vaříme jednu hodinu. Necháme v pokojové teplotě do druhého dne a vaření ještě zopakujeme. Skleničky skladujeme v chladu a v temnu. Krok 7: Na rozvar použijeme nakrájenou rebarboru, kterou podusíme s troškou vody a cukru. Dbáme na to, aby se nám nerozvařila. Na konec ji zahustíme škrobovou moučkou. Krok 8: Paštiku podáváme s rebarborovým rozvarem.
Zveřejněno 10. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Paštika s rebarborovým rozvarem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Arg
Moje poznámka
					 
				
Paštika s rebarborovým rozvarem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Arg
Nejnovější recepty
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 2 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 2 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 3 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 5 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 5 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 6 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 7 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 7 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 7 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 8 hodinami
						Suroviny:
						
							játra, 
						
						
							slanina, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							víno portské, 
						
						
							smetana, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							koření nové koření mleté, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							cukr
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (1)