Domácí focaccia
Focaccia je klasický italský kynutý chléb, který je velmi snadné připravit. Není nutné žádné složité tvarování, z těsta jen vytvoříme placku a do ní uděláme důlky. Focacciu můžeme ochutit rozmarýnem, skvělá je ale i s olivami či rajčaty.
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku prosejeme přes síto.
Krok 2: Do mísy rozdrobíme droždí a přilijeme vlažnou vodu. Mícháme do rozpuštění droždí.
Krok 3: Pomalu přisypáváme hladkou mouku a mícháme do vytvoření hladkého těsta. Těsto v míse přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.
Krok 4: Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a dlaní vytvoříme silnější placky.
Krok 5: Přendáme je na plech s pečicím papírem, pomažeme olivovým olejem a posypeme hrubou mořskou solí. Prsty vymačkáme po celé placce důlky a posypeme lístky rozmarýnu. Necháme znovu vykynout.
Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 230 °C asi 12 minut.
Krok 7: Focacciu necháme vychladnout a podáváme.
Zveřejněno 22. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31KYr
Moje poznámka
Domácí focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31KYr
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 22 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 1 hodinou
Dušená mrkev
Fitulka před 1 hodinou
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 1 hodinou
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 1 hodinou
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 3 hodinami
Cuketový perník
martianekk před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
olej olivový,
sůl mořská,
rozmarýn
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.