Zlatokopecké kotlety
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 828 kJ / 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,44 g |
Tuky | 26,63 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Název Zlatokopecké kotlety tomu dal pan Václav Větvička, když před léty přispíval recepty do neviditelného psa. Recept je tedy jeho.
Pátral jsem, marně, zda tu náhodou tenhle recept není. A jestli se pletu, odpusťte mi.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 4. 2010 20:05
no,on děda ještě žije...je to můj otec ,ale jinak jim před dětma říkáme babi a děda...
jinak tuhle pochoutku jsem dělala podle tebe a všem moc chutnala i dědovi... +
jinak tuhle pochoutku jsem dělala podle tebe a všem moc chutnala i dědovi... +
4. 12. 2009 23:09
Michale,jo to prepocitavani je hrozne, to znam!!! A hlavne pri peceni z C na F. Mam na to tabulku jinak bych se bez toho nehla S pozdravem Eva z Ohia
PS... receptik vypada vyborne
PS... receptik vypada vyborne
8. 10. 2009 13:22
S tím bešamelem to bude výborný,určitě vyzkouším.Jako ty brambory nebyly tak suché jako obyčejně zapečené,neměly chybu jak píše Jana.
7. 10. 2009 20:48
Michale
7. 10. 2009 15:43
Špagetko, tak jak popisuješ - rozkvedlanou moukou jsem zahušťovala léta... Bešamel nebo tedy jíšku mě naučilo až vaření v televizi , myslím, že to byla Prima vařečka. Ne, že by moje máma nedělala jíšku, ale z kuchyně nás se ségrou systematicky vyhazovala až do té doby, než jsme se vdaly (brzo) a musely si poradit samy... Teď takto zahušťuji pouze svíčkovou.
To pečení při 75°C mě právě na tomto receptu láká...
To pečení při 75°C mě právě na tomto receptu láká...
7. 10. 2009 14:50
Maris to napsala výstižně, já jen doplním to "rýpnutí" že takto se to dělá i na pekáči nebo v kastrolu ...prostě očistím boky, dno - a je to to nejlepší.. , jinak sice je to bešamel je jakoby modní slovo, ale děláme ho všichni. Zahustíme moukou s nálevem a provaříme - pozor!!! teď nemám na mysli různé přísady nebo postup - ale je to rozdíl od jíšky a pro začínající kuchaře asi nejjednodušší(k tomu lepšímu se propracujou praxí Teď mě nekamenujte, vím, co je správný bešamel ...
7. 10. 2009 14:27
Děkuju Maris za vysvětlení, vůbec mne nenapadlo, že by snad někdo, kdo má zájem o vaření nevěděl co je bešamel.
No a příškvarky? Dobře, měl jsem napsat přípečky. Potíž je v tom, že já se to všechno učil v americe, tedy anglicky. Netroufl jsem si napsat "deglaze pan", protože jsem si jist, že tomu by rozuměl opravdu málokdo.
A těch 75°? Je to málo, ale kdyby to bylo víc, brambory, které se tam dávají syrové by se neudělaly, a navíc by se to přiškvařilo.
No a příškvarky? Dobře, měl jsem napsat přípečky. Potíž je v tom, že já se to všechno učil v americe, tedy anglicky. Netroufl jsem si napsat "deglaze pan", protože jsem si jist, že tomu by rozuměl opravdu málokdo.
A těch 75°? Je to málo, ale kdyby to bylo víc, brambory, které se tam dávají syrové by se neudělaly, a navíc by se to přiškvařilo.
7. 10. 2009 08:19
Maruško, myslím, že tomu rozumíš velmi dobře, ale že si chceš jen "rejpnout" - ale budiž- příškvarky jsou přípečky, které se udělají na pánvi při smažení a tady máš odkaz na přípravu bešamelu http://recepty.ekucharka.cz/besamelova-omacka/. Teď už Ti snad nebude nic bránit ve vaření
7. 10. 2009 07:35
opravdu se zapéká na 75°C? Zdá se mi to do málo.....
7. 10. 2009 07:07
Podle fotek kotletky jsou určitě dobré. Chtěla bych je vyzkoušet, ale recept je neúplný. Neznám výraz příškvarky. Jaké příškvarky se mají roupustit. Bylo by vhodné psát takové výrazy, které každý zná a když podle receptu dokáže uvařit každý. Např. zalijeme bešamelem. A jak se uvaří bešamel. Nechci být hníidopich, (je to váš výraz v komentáři u Jižanských kuřecích paliček) jen mám ráda když je recept napsaný srozumitelně.
6. 10. 2009 21:06
Samozřejmě je každý jiný jedlík, množství si každý musí upravit podle velikosti svého žaloudku. Jak z fotky patrno, já toho moc nesním, no a má drahá, jako správná žena je stále na dietě, protože vypadá, jak říká, jako velryba.Ten bešamel je v tom opravdu výborný, dá to tomu hustou "máčku".
6. 10. 2009 20:57
Michale, super. Kdysi jsem nějak podobně, s tím bešamelem a opečenou cibulí dělala samotné brambory, byl to recept od Topreceptů, nevzpomenu si na název a dávala jsem k němu i foto. Ten bešamel v tom neměl chybu a já věřím, že tady to bude stejné
6. 10. 2009 20:46
Hezké fotky, recept si ukládám. +
6. 10. 2009 20:14
drobek rada ta vidim
6. 10. 2009 20:04
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 41 sekundami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 7 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 12 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 17 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 19 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak upravit kotletu jak upravit kotlety zlatokopecke fazole co uvarit z kotlety jak udělat dobře kotlety na pánvi vaření z kotlety vaření kotlety zlatokopecké kuře kotlety s bešamelem přírodní kotety kotleta bez kosti recepty vaření z kotlet jižanské kotlety vaření v televizi přírodní kotlety co uvařit z vepřové kotlety recepty na vaření na televizi prima vaření kotleta vareni s kotlety kuřecí máčka
Suroviny: kotleta, olej, cibule, máslo, mouka, mléko, vývar kuřecí, brambory, sůl, pepř, petrželka
Zlatokopecké kotlety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PZRW
17 názorů