Jablečná bublanina od Adely Banášové
Tento moučník od známé slovenské moderátorky si zcela jistě zamilujete. Je ze strouhaných jablek, která jsou snadno dostupná po celý rok. Po upečení je bublanina vláčná a šťavnatá, výborná i druhý den.
Suroviny pro 1 plech
plech 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 516 kJ / 2 513 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 22,12 g | 
| Tuky | 140,61 g | 
| Vláknina | 3,90 g | 
| Cholesterol | 404 mg | 
| Sodík | 374 mg | 
| Sůl | 1,53 g | 
| Sacharidy | 287,90 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo vyložíme pečicím papírem.
	Krok 2: V misce smícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva. Přidáme cukr, mléko, olej a vejce.
	Krok 3: Do těsta nastrouháme čokoládu na vaření (dle chuti) a všechny suroviny promícháme.
	Krok 4: Těsto vlijeme na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřeme po celé ploše.
	Krok 5: Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nastrouháme a smícháme s vanilkovým a skořicovým cukrem. Směs rovnoměrně rozprostřeme na připravené těsto.
	Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova při 180 °C asi 20 minut.
Zveřejněno 14. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jablečná bublanina od Adely Banášové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9px
Moje poznámka
					
				
Jablečná bublanina od Adely Banášové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9px
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 2 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 4 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 5 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 5 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 6 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 7 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jablková bublanina, 
						
						
							bublanina s jablky, 
						
						
							bublanina s jablkami, 
						
						
							jablková bublanina recept, 
						
						
							bublanina bez vajec, 
						
						
							jak dlouho se pece bublanina, 
						
						
							jak dlouho pečeme bublaninu, 
						
						
							bublanina jablkova, 
						
						
							rychla jablecna bublanina, 
						
						
							křehká bublanina, 
						
						
							jblocna bublanina, 
						
						
							vynikající bublanina, 
						
						
							jak dlouho pect bublaninu, 
						
						
							jablkova bublanina hrníčková, 
						
						
							jablkovy kolac adely banasovej, 
						
						
							dobroty od adele, 
						
						
							jablkova bublanina hrncekova, 
						
						
							bublanina-z-jablek, 
						
						
							recepty od adéle, 
						
						
							štavnata bublanina
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							mléko, 
						
						
							vejce, 
						
						
							olej, 
						
						
							čokoláda na vaření, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							jablko, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							cukr skořice, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka hrubá
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (62)