Majonézová hrnkovka
Majolka v této bábovce částečně nahrazuje tuk a částečně vejce. Je kyprá, voňavá a majolka jí dává hezkou nažloutlou barvu. Jako obměnu můžeme místo kakaa část těsta obarvit skořicí, nebo přidat rozinky namočené v rumu nebo citronové šťávě.
Suroviny pro 1 kus
Hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 342 kJ / 1 994 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,70 g |
| Tuky | 98,90 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 778 mg |
| Sodík | 1,05 g |
| Sůl | 2,53 g |
| Sacharidy | 252,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: V míse smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, majonézu, mléko a všechny suroviny smícháme a krátce vyšleháme v těsto.
Krok 3: Část těsta odebereme a obarvíme kakaem.
Část bílého těsta nalejeme na dno bábovkové formy. Na to lžící ukládáme střídavě bílé a tmavé těsto a tím tvoříme mramorování. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a dáme na cca 40 minut péct. Tento čas je pouze orientační. Krok 5: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Část bílého těsta nalejeme na dno bábovkové formy. Na to lžící ukládáme střídavě bílé a tmavé těsto a tím tvoříme mramorování. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a dáme na cca 40 minut péct. Tento čas je pouze orientační. Krok 5: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Zveřejněno 14. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Majonézová hrnkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E9rv
Moje poznámka
Majonézová hrnkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E9rv
Nejnovější recepty
Sytá bramboračka naší babičky
Přidáno před 2 hodinami
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 3 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 3 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 9 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
bajoo před 16 minutami
Těsto na pizzu
[email protected] před 1 hodinou
Tvarohová pizza
veronika_straka před 1 hodinou
Salát Coleslaw
ivanc před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 1 hodinou
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 2 hodinami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 2 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 2 hodinami
Cibulová polévka
AndreaRinger před 3 hodinami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 3 hodinami
Tématické fráze:
majonézová buchta,
majonézová bábovka,
majolkova babovka,
majolková buchta,
bábovka z Majolky®,
bábovka z majonézy,
recepty majonézová buchta,
majolková bublanina,
majonezová vánočka,
majonézová bublanina,
buchta z majonézy,
majonézová,
babovka s Majolkou®,
majolková vánočka,
buchta z Majolky®,
bublanina z majonézy,
vánočka z majonézy,
bábovka s majonézou,
recepty z majonézy,
vánočka s majonézou
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
vejce,
majonéza,
mléko,
kypřící prášek,
cukr vanilkový,
kakao,
skořice mletá,
rozinky,
tuk,
mouka
Komentáře (17)
Bublanina z majonézy
Recept ještě nebyl hodnocen 4,5Majolka® z těsta na chuť není vůbec znát