Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 759 kJ / 1 854 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,48 g |
| Tuky | 142,65 g |
| Vláknina | 13,08 g |
| Cholesterol | 940 mg |
| Sodík | 2,33 g |
| Sůl | 5,67 g |
| Sacharidy | 60,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pečivo si nakrájejte na plátky tlusté asi centimetr.
Krok 2: Polovinu plátků naskládejte do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby.
Krok 3: Na každý kousek pečiva položte trošku másla (nebo si máslo rozehřejte a pečivo jím pokropte). Nyní se vrhněte na zeleninu.
Krok 4: Do pánvičky nalijte olej, rozpalte a vhoďte na klínky nakrájenou cibuli, na plátky nasekaný česnek a na kolečka pokrájenou mrkev.
Krok 5: Opékejte a zatím si připravujte další zeleninu.
Krok 6: Lilek a papriky nakrájejte na kostky, žampiony třeba na plátky. I tuto zeleninu přihoďte na pánev.
Krok 7: Opékejte asi 10 minut, osolte a popř. zjemněte plátkem másla.
Krok 8: Celý obsah pánve opatrně naneste na vrstvu pečiva.
Krok 9: Zeleninu zakryjte zbylými plátky pečiva. V misce si rozmíchejte mléko s vejci a nastrouhaným sýrem.
Krok 10: Směs nalijte na žemlovku. Na úplný závěr poklaďte povrch žemlovky plátky másla a na ozdobu můžete přihodit pár cherry rajčátek.
Krok 11: Pečte při vyšší teplotě (220°C) dozlatova. Já si opět vystačím se svou remoskou. Dobrou chuť.
Zveřejněno 14. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová žemlovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8EB
Moje poznámka
Zeleninová žemlovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8EB
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 10 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 15 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 17 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 3 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 4 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 5 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 6 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 7 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 7 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 9 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 9 hodinami
Tématické fráze:
žemlovka se žampiony,
žampiónová žemlovka,
celozrnná žemlovka,
co s remoskou,
žemlovka z celozrnného pečiva,
vaření s remoskou,
žemlovka se sýrem a se zeleninou,
recepty s remoskou,
žemlovka bez pečiva,
celozrna zemlovka,
recept s remoskou,
recepty žemlovka,
žemlovka recept,
žemlovka se zeleninou a sýrem,
žemlovka s žampiony,
žemlovka doba zapékání,
receptys remoskou,
vaření s remoskou recepty,
recept na zeleninovou žemlovku,
zapékací miska coco recepty
Suroviny:
celozrnná bageta,
lilek,
cibule červená,
mrkev,
žampióny,
paprika čerstvá červená,
česnek,
rajče cherry,
olej olivový,
máslo,
mléko,
vejce,
sýr tvrdý
Komentáře (12)
To spagetka: jestli se nepletu, žampióny mezi houby patří