Jitrnice
Voňavé jitrnice patří k neodmyslitelným pokladům české kuchyně. Kombinace masa, jater, bylinek a koření vytváří jedinečnou chuť, která provoní každý stůl a připomene poctivou tradici zabijačkových hodů.
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené maso obereme od kosti a pomeleme na mlýnku, ochutíme kořením, přidáme namočené rohlíky v polévce, zamícháme a ochutnáme.
Krok 2: Pokud je vše podle naší chuti, přidáme pomletá syrová játra a naplníme hmotu do střev.
Krok 3: Vložíme do hrnce s polévkou a při teplotě cca 85-90 °C vaříme do doby, než jitrnice vyplavou na povrch. Necháme asi 5 minut v polévce, pak vyjmeme.
Krok 4: Jitrnice opláchneme studenou vodou a rozložíme na chladném místě.
Zveřejněno 5. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Moje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Nejnovější recepty
Losos pečený v listovém těstě
Přidáno před 2 hodinami
Arašídové kytičky
Přidáno před 3 hodinami
Indické květákovo-brokolicové kari
Přidáno před 3 hodinami
Čtverečky s meruňkami
Přidáno před 3 hodinami
Linecké cukroví s nastrouhanými mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Tilápie s tarhoňou
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mufiny s čokoládou
Soltik před 11 minutami
Smažený sýr - smažák
radekhk před 13 minutami
Kadlíkovo kuře na smetaně
Standa Kantry před 59 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Ellinnka1 před 1 hodinou
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
vanilj před 2 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Wacor před 2 hodinami
Retro kokosky mojí babičky
dandelion.z před 2 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Petronil78 před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
brozak.cd před 2 hodinami
Bylinková remuláda k pečenému nebo grilovanému masu
Suumaa před 3 hodinami
Tématické fráze:
jitrnice recept,
jitrnice,
výroba jitrnic,
recept na jitrnice,
jitrnice, jelito recept,
pečené jelito,
recept jitrnice,
pečení jelit,
jak se dělají jitrnice,
příprava jitrnice,
jitrnice a jelita recept,
pečená jitrnice,
jitrnice výroba,
peceni jelita,
pečená jelita,
vyroba jelit,
pečení jitrnic,
pečené jitrnice a jelita,
příprava jitrnic,
jitrnice a jelita
Suroviny:
maso vepřové,
koleno vepřové,
nožička vepřová,
kůže vepřová,
játra vepřová,
vývar masový,
rohlík,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek
Komentáře (35)
No, je to podle regionu...
...u nás by vás hnali oba dva!
Zdravím . Milan P.
prostlý nebo podbrušnicí, která je v místě bradavek, ale tu používám k výrobě paštiky.