Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sedmihradské zelí II - jednoduché

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

29. 12. 2009 17:37

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 676 kJ / 2 791 kcal
Bílkoviny241,18 g
Tuky85,96 g
Vláknina63,95 g
Cholesterol 768 mg
Sodík 18,26 g
Sůl45,15 g
Sacharidy234,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Po vybratí z rúry necháme cca 20 min stáť, potom podávame s čerstvým chlebom, príp. varenými zemiakmi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

28. 11. 2011 10:33

srettka: hej heřmánku můj voňavý..já ji předvařila cca 7 min, nebyla vůůbec rozvařené..není to vidět na tom snímku:-? dala jsem parboiled, či jak se to píše:-8:-D

srettka

28. 11. 2011 10:30

magdalenka:magulko, napadlo me. . .kdybych tam dala tu rejzi normalne syrovou? jako do rizota, aby se pekne natahla tema dobrotkama? brambory treba varene se zelim jsou pevnejsi, tak abych z ryze nevyrobila bile diabolky:-8:-))

srettka

28. 11. 2011 10:26

rebeka:no mas to paradni rebulinku:-p:yes: noumaune si me nacla, ze premejslim, ze to proobnu:-p

magdalenka magdalenka

28. 11. 2011 10:18

Nadenka, tvoja správa o "boulích" mi spravila obrovskú radosť. Tvoj výtvor vyzerá fantasticky - máš, jednoducho, talent a cit uvariť skvelé jedlo. A teší ma, že si si vybrala práve môj recept. :-K

rebeka rebeka

28. 11. 2011 09:55

zaokrouhluji 10. bodem:-K
po několika dobře míněných radách, dohadech, či se Koložvár dělá s mletým či na "kostkovaným":-D masem, zda česnek ano nebo ne, po dlouhém hledání...jsem nakonec o víkendu uděla podle tohoto rcp;-)
napřed si chlapi při pohledu do talíře a zjištění, že v zelí je mmj i rýže, vyměňovali významné pohledy a padaly i poznámky typu: mamka není nejmladší a měla hodně služeb po sobě:-//:-8:-D:-D:-D
a resumé:-? boule za ušima a chválili o sto šest:yes::yes:
nevím tedy, jestli to má takto chutnat a vypadat, ale my jsme si fakt pošmákli:-p
příště vyzkouším i druhou variantu s "kostkovaným":-D:yes:
Magduška, díky:-K:-K

samouk

27. 1. 2010 00:59

Jojo to je ono, děkuji za receptík:-K, v Maďarsku s tím podávali ještě přírodní vepřovou kotletu.
Letos přemýšlím o návštěvě maďarského Napkoru,až tam bude soutěž v domácí zabíjačce, již po 10.
Už tu budu muset končit,než mne někdo zprdne,že se vykecávám pod receptem.
Pro dnešek dobrou noc.

samouk

27. 1. 2010 00:50

Magdalenko, já vím geny jsou geny, už jsem Vám psal, že je mohu jen závidět.;-) Já to mohu dohánět jen studiem a láskou k vaření.

magdalenka magdalenka

27. 1. 2010 00:45

Samouku, centrom Sedmihradska, ak sa nemýlim, je Cluj = Kolozsvár.
Klasická je prekladaná koložvárska = sedmihradská kapusta, recept hore. Má rôzne variantyy. Zvyknú sa aj kapustné, teda zelné listy plniť a zapekať s kyslou kapustou. Mám tu podobný recept v rímskom hrnci...
Za moju špecializovanosť môžu gény...

samouk

27. 1. 2010 00:23

Magdalenko,:yes::yes: Vy jste přímo specialista na maďarskou kuchyni.Znáte také "kološvárské zelné závitky" ?To je moje oblíbené jídlo.No musím přiznat,že z maďarská a slovenské kuchyně můžu většinu.:-p

magdalenka magdalenka

26. 1. 2010 23:45

Anička, :-))

Spuname

26. 1. 2010 20:50

tedy, než jsem našla tento web, bych nevěřila, že kombinace kys.zelí(a ještě domácí),ml.maso,rýže,smetana, příp. sýr - je taková pochoutka. Jednou v sobotu, když jsem servírovala na stůl a viděla ty "kyselé" obličeje:-((, jsem si říkala, lepší Vás šatit, než živit, ale po obědě jsem byla za jedničku a mládež i nádobí sama umyla. Scházíme se jen o víkendu, ale jak není recept z topek, tak je docela zklamání:-D No to jsem se rozjela... Ale to je život:-K+7:yes:

misza misza

2. 1. 2010 14:15

Tohle byl náš včerejší oběd a opravdu skvělé. Bodík už jsem dávala:-* Foto už přidávat nebudu, jsou tu pěkné fotečky;-)

Sodovka Sodovka

31. 12. 2009 01:06

Dělám dost často. Velká mňmaka:-p:-p:-p. Na talíři Sedmihradské zelí zdobím ještě kopečkem husté zakysané smetany. Někdy místo mletého masa dávám na malé kousky udusené vepřové maso na šťávě. Výborné jídlo si zaslouží plusový bod.:yes:

magdalenka magdalenka

30. 12. 2009 16:08

Hani, ja na bodíky kašlem, lepšie by bodlo niečo iné...;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jednoduché recepty sedmihradské zelí kološvárské zelí recept zelí jednoduchý oběd jak se vaří zelí jak se vaří rýže recept sedmihradské zelí recepty zakysané zelí jak se vaří kapusta jednoduché obědy sedmihradské maso jednoduchy recept recept na sedmihradské zelí sedmihradský zelí jednoduché recepty z masa recepty jednoduché sedmihradske kym čim zeli oběd z rýže, masa a zelí

Suroviny: maso vepřové mleté, zelí kysané, klobása uzená, cibule, česnek, pepř, paprika sušená sladká, rýže, sádlo, smetana zakysaná

TopRecepty.cz

Sedmihradské zelí II - jednoduché

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/710r