Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory se špekáčky na pivu

Brambory, špekáčky a pivo, to je trojice, která k sobě patří a skvěle ladí. Suroviny pokrájejte, dejte do jednoho pekáčku, zalijte pikantní omáčkou a upečte. Téměř bez práce můžete servírovat lahodný oběd, který ocení zejména mužská část rodiny.

Hodnocení receptu je 5,0 (61×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 75 min

95 min (20 min příprava + 75 min tepelná úprava)

17. 1. 2010 20:39

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 575 kJ / 854 kcal
Bílkoviny17,12 g
Tuky4,14 g
Vláknina23,11 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11,34 g
Sůl27,40 g
Sacharidy156,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana79 Ivana79

21. 1. 2010 16:41

Lucka,ja som to už skúšala robiť asi 2-3 krát,naposledy tak pred mesiacom som chcela urobiť dobrú večeru a bolo to naozaj horké:-(Bola by som veľmi rada,keby mi niekto poradil,pomer kečupu a piva bol pritom rovnaký ako tu,špeciálne som išla kúpiť to čierne.

Lusinda79

21. 1. 2010 16:33

Ivanko, s tím kečupem Ti černé pivo udělá dobrou hustou omáčku-černé i kečup mají obsah cukru, tak se neboj.;-)

Ivana79 Ivana79

21. 1. 2010 16:32

Mňa to varenie s pivom tiež láka,ale mne vždy zhorkne aj tmavé aj svetlé:-(Neviem či ho dávam moc,dlho ho varím(alebo krátko:-?alebo záleží aj na značke piva.Kamarát raz robil niečo podobné a bolo to výborné,páči sa mi tam ten kečup,cesnak...a krásne fotky,ale bojím sa že to bude zase horké:-SKaždý to tu chváli,tak asi niekde robím chybu ja...:-/

mirca75 mirca75

21. 1. 2010 16:25

Lusindo:-)ono už jich je tu tolik,že nebudu psát další;-).

Lusinda79

21. 1. 2010 16:24

Mirčo koukala jsem a Tvůj recept na vuřty nikde??:-*Můj muž tohle miluje, prosím vlož ho, tohle jídlo nikdy nezklame.

mirca75 mirca75

21. 1. 2010 16:22

Elizo:-)máš to moc hezké a jistě i výborné:-p.U nás dělám vuřty v pivu trošku jinak,ale vždy zůstane "jen" prázdný pekáček:-D.Posílám boďku za pěkné fotečky a bezvy nápad;-).

Lusinda79

21. 1. 2010 16:21

V černém je karamel, ale nedávno právě na TOPkách kdosi(fakt nevím kdo)psal, že hořkne tmavé.Já taky používám tmavé(Krušovice).

mirca75 mirca75

21. 1. 2010 16:18

Jaajo:-)to tmavé dodá jídlu takovou lehce nasládlou chuť-která ovšem nic nepřehlušuje,jen dodá jídlu to správné:-p.A taky ti jídlo trošku pomůže jakoby zahustit;-).Na špekáčky u nás jedině tmavé a nejlépe dvě - aby bylo více sosíku:-p:-D.

Lusinda79

21. 1. 2010 16:15

Já raději používám černé, podle mě hořkne spíš světlé.Ale sto lidí-sto chutí.

Jaaja Jaaja

21. 1. 2010 16:11

Můžete mi, prosím, někdo vysvětlit chuťový rozdíl jídla s černým a světlým pivem? Nikdy jsem s pivem nevařila, ale strašně mě to láká. Slyšela jsem také, že po světlém pivu pokrm hořke, tak nevím, jestli mám raději skočit pro to černé. Děkuji moc.

cardanka

19. 1. 2010 10:59

Špekáčky na pivu jsou super znám;-)s bramborem vyzkouším:-p

Eliza Eliza

18. 1. 2010 20:18

Jani, to mě moc těší...:-K
Lenullko, myslím, že můžeš docela klidně použít i světlé pivo :-).

jana73

18. 1. 2010 20:10

Eli, dnes jsme si udělali k večeři a byla to , jak jsem předpokládala mňamka:-* Bod už jsem bohužel dala:-( a tak jenom poděkuji za dobrou , rychlou a levnou večeři:-K

Lenullka

18. 1. 2010 17:19

šlo by dát světlé pivo místo tmavého?

bara.it bara.it

18. 1. 2010 10:54

Eli, super. Spekacky tu nemame, ale ja uz neco vynaleznu, cim by se dalo nahradit.:yes:12:yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buřty na pivu ze světlého piva špekáčky na světlém pivu špekáčky na pivu pečené špekáčky na pivu jídlo ze špekáčků jídla ze špekáčků buřty na světlém pivu špekáčky na pivě špekáčky pečené na pivu pečené špekáčky špekáčky na pivu s bramborem špekačky pikantní na pivě recept na zapečené špekáčky na pivu pokrmy ze špekáčků buřty na světlém pivě buřty na pivu s bramborem špekáčky s bramborem špekáčky na černém pivu jidla k pivu špekáčky recept

Suroviny: brambory, špekáček, pivo černé, kečup sladký, česnek, koření provensálské, koření grilovací, sůl, cibule

TopRecepty.cz

Brambory se špekáčky na pivu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JypD