Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejúžasnější buchty od babičky

Kynuté buchty, ať už makové, tvarohové nebo s povidly, patří mezi nejtypičtější české dobroty. Vždyť i Honza v pohádce si je nesl sbalené v ranečku, když šel do světa. Vy kvůli nim do světa nemusíte, ale zamiřte do kuchyně a žhavte troubu.

Hodnocení receptu je 5,0 (125×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 30 min včetně kynutí

130 min (100 min příprava + 30 min tepelná úprava, včetně kynutí)

25. 1. 2010 08:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 694 kJ / 3 034 kcal
Bílkoviny76,51 g
Tuky86,61 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 255 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy478,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jenny

19. 8. 2010 20:34

:yes::yes::yes::-K

finneta

20. 4. 2010 07:14

123Rony321: jsem hrozně ráda, že vám chutnalo. u nás jsou také nejoblíbenější. :yes::-D

123Rony321 123Rony321

18. 4. 2010 12:06

Buchty jsou nadýchané, těsto jedna báseň, manželka je plnila švestkovými povidly, druhý den zbyly jen tři z pětadvaceti, byly vynikající !Dávám bodík !!!!! :-K

Reny2

10. 4. 2010 23:19

asi by to chtelo nejen tenhle recept,ale i ruce toho,kdo je tvoril....netusim,kde je chyba,ale mne zespod vytekla cast naplne a dost tezko se od sebe odlepovaly....plnila jsem nutelou a jahodovou marmeladou....:-(
a to sadlo na potirani se neosvedcilo,doslova mi na buchtach tuhlo....ptala jsem se znamych a kamaradky a oni promastuji olejem nebo maslem....

finneta

25. 3. 2010 11:28

mirco, fotky jsou nádherné a jsem ráda, že chutnalo. toho sádla se neboj, díky němu budou déle vláčné. jinak s tou solí - díky za připomínku. je pravda, že je to pro mě opravdu samozřejmost, kterou si snad ani neuvědomuji. takže dopisuji a přeji všem, aby se povedly.:-))

mirca75 mirca75

19. 2. 2010 14:43

Scarlet:-) máš pravdu v tom,že i já jsem jí tam dala a ani jsem o tom nějak neuvažovala - zkrátka zvyk:-8.Takže ano,špetka soli do mléka;-).

Lusinda79

19. 2. 2010 14:40

Nejen buchty apod., ale i palačinkové těsto se solí, aby nebylo "plané".Recept je moc hezký:yes:

spagetka spagetka

19. 2. 2010 14:37

scarlet - v tom s tebou souhlasím, ale víš co je možné? Že autorka to taky považuje za tak samozřejmé, že to tam prostě nenapsala ;-)
Jo teď čtu, že si i ty myslíš, že to je normální - asi máš pravdu, pro začínající kuchařinky by tam ta sůl měla být - ale bacha - ne do kvásku!!!!!

scarlet

19. 2. 2010 14:26

Ahoj. Koláčky jsou opravdu výborné. Moc díky za recept. Budu péct často. Jen jednu chybu mají, ale myslím, že je to hlavně chyba v textu. Není tam napsaná sůl. Nevím, ale moje maminka, babička i stařenka - prababička vždycky říkaly, že kynuté těsto, musí být osolené. Jednou maminka, když byla moc mladá a krátce vdaná, zapomněla těsto na koláče osolit a nebyly jedlé. Vím to, mně se to po svadbě taky jednou stalo. Vím, že zkuěené pekařky to ví a považují tu sůl za samozřejmou, ale je to hlavně i pro ty mladé a začínající. Ale ten, komu se to jednou stalo, si to opravdu už pamatuje do konce života. Ale jinak díky a bodík. A omlouvám se za připomínku. Papa. Scarlet.;-):-*:yes::yes::-K:-K

yanull yanull

18. 2. 2010 09:46

Buchtičky od babičky a ještě tak hezky uložené v košíčku si zaslouží hodně bodíčků :yes::-p:-):-K

kudlova3 kudlova3

17. 2. 2010 18:58

Tak je zbožňují, ale když se po nich tak kyne:-(:-(:-(:-(:-(:-D:-D
Dáván bodík, jsou krásné.

Iriska Iriska

17. 2. 2010 17:49

Má tchyně byla z Hané a koláče a buchty dělala jenom ze sádla. No a ty byly:-! Dávám 7. bod:yes:

mirca75 mirca75

17. 2. 2010 16:19

Finneto-Martino:-),dovolila jsem si k tobě přidat pár foteček-snad ti to nebude vadit:-8(kdyžtak je smažu).Zaujalo mě v receptu to sádlo:-O,ale stejně jsem ho dala půl na půl s Herou(bojím:-8) a 200g hl.mouky jsem nahradila polohrubou;-).Ale doporučený rum jsem dodržela:-D.Buchty jsou neuvěřitelně nadýchané a moc dobré:-p:-p.Plnila jsem je tvarohem,povidly a pro syna poprvé nuttellou.Díky moc za dobrotu a tobě ještě letí boďka č.6.

ercicka ercicka

27. 1. 2010 11:44

Hela M. ale ved v tej pekrni ten chlieb vobec nemusis piect, ja ju pouzivam väcsinou na vymiesenie cesta, potom prelozim do osatky, alebo rimskeho hrnca a upeciem v trube. väacsinou peciem rohliky a zemle a zaviny a to sa fakt v pekarni neupecie. ale o cesto sa nemusim starat, milujem pekaren, lebo do nej len nahadzem suroviny a staci mi jedina nadoba. nemusim nechavak ohrievat suroviny z hladnicky (ja by sim na ne urcite zabudla), nemusim robit kvasok a tym aj spinit nadobu, nemusim vytahovat robot alebo rucky nixer, pripadne miesit varechou, nemusim hladat vhodnu plochu, kde mi cesto vykysne (mam dve male deti, to je u nas na kazdom mieste riziko :-D ) a mam usetreny cas. a potom, precepty prelozene z inych jazykov naozaj nie su dobre, kupila som svokre (tchyne) k vianociam knihu s 300 receptami, preklad z francuzstiny a ta zena, ktora to prekladala nemala ani paru o nejakom peceni, nasla som tam strasne vela chyb a hlavne doslova üprelozila typy muk a u nas take neexistuju :-!:-O ja som zvedava co z toho svokra napecie, ta kniha je skoro nepouzitelna :no: treba skusat recepty z ceskych, pripadne slovenskych webov a nasich autorov :yes: tie su odskusane s nasimi surovinami :yes:

magdalenka magdalenka

26. 1. 2010 14:07

Hela M., nevzdávaj to! Ja som pokazila min.10 chlebov a mala som nervy, neboj sa! Teraz obyčajne v pekárni iba miešam a nechám kysnúť, pečiem v rúre. Ide o chlieb, kde si mixujem zloženie sama. Kvôli krajšej kôrke...
Ale slnečnicový Rivercote z Lidlu alebo celozrnnný presne podľa návodu na sáčku je úžasný.
Na týchto stránkach maximálne odborník na DP je Cathleen, ak sa držíš receptu od nej, neverím, že sa ti nebude dariť!

1 6 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: české buchty od babičky pravé české kynuté buchty s marmeládou kynuté buchty jako od babičky kynuté buchty se sádlem nejlepši české buchty od babičky kynuté buchty od babičky buchty od babičky nadychane buchty od babičky česke buchty jednoduché buchty ze sadla české buchty ze sádla české buchty z hladké mouky buchty se sádlem kynuté buchty ze sádla jednoduché těsto na buchty od babičky rivercote buchty jako od babičky buchta ze sádla nej buchty kynuté buchty sádlo

Suroviny: mléko, sůl, žloutek, tuk hera, mouka hladká, cukr moučkový, droždí, rum, sádlo, tuk, mouka

TopRecepty.cz

Nejúžasnější buchty od babičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L7op