Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejúžasnější buchty od babičky

Kynuté buchty, ať už makové, tvarohové nebo s povidly, patří mezi nejtypičtější české dobroty. Vždyť i Honza v pohádce si je nesl sbalené v ranečku, když šel do světa. Vy kvůli nim do světa nemusíte, ale zamiřte do kuchyně a žhavte troubu.

Hodnocení receptu je 5,0 (125×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 30 min včetně kynutí

130 min (100 min příprava + 30 min tepelná úprava, včetně kynutí)

25. 1. 2010 08:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 694 kJ / 3 034 kcal
Bílkoviny76,51 g
Tuky86,61 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 255 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy478,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

26. 1. 2010 13:24

:-OHeli, recepty v návodu u DP ale nejsou dobré! Většinou jsou to cizí překlady a v cizině mají jiné mouky - proto tenhle chlebík málokdy vyjde......

Hela M.

26. 1. 2010 13:13

Milé pekařky.... asi jsem se měla více rozepsat, abych nepůsobila za kreténku, že jak se mi nepovedl první nepoživatelný pecen, že hned běžím DP vracet do obchodu... Já jsem si žádnou směs nekupovala,spíše jsem nakoupila ve zdravé výživě 10 kg mouky+ různá zrníčka...Chtěla jsem si péct hlavně celozrnné chleby a tím si napravit líná střeva.... Ale když vám i z osmého kila vypadne nepoživatelná cihla, tak k těm neschopným střevům máte i tik v oku...Nikdy by mě nenapadlo nedržet se předpisu, který byl daný k DP.... Po vyzkoušení všech receptů,které tam byly jsem to vzdala a raději se vrátím k pečení chleba v klas. troubě. Tam se mi to zdařilo vždy..No a naco budu mít doma něco, co mi neslouží,no ni ??Tiše Vám šikovným závidím a přeji vše krásné.....Vaše neschopná Hela M.

magdalenka magdalenka

25. 1. 2010 22:59

Moja skúsenosť - zmes z Lidlu je super a vodu dávam podľa návodu. Zmes z našej Billy sa mi nepáči, napriek dodržaniu návodu a správneho programu upečené cesto je akési "lepkavé".
Podotýkam, že je potrebné nastaviť správny program, raz som to chcela "urýchliť" a napriek doporučeniu dlhšieho som použila rýchly program a výsledkom bola hustá tehla - cihla...
Myslím, že metódou pokusov a omylov sa dá na všetko prísť, iba to netreba vzdať...

zizala zizala (moderátorka)

25. 1. 2010 22:38

Nejlépe se moc vody pozná tak, že se těsto při míchání maže po stěnách. Pak je třeba po troškách přidávat mouku, dokud z těsta není hladká koule ;-)

janatka janatka

25. 1. 2010 22:27

S vodou máte pravdu,musí se dát méně.Už když jsem dostala před čtyřmi lety pekárnu,tak jsme to zjistili hned po upečení dvou chlebů ze směsí, které jsme k tomu dostali.Vždy když si koupím nějakou směs nikdy nedám stejný obsah vody co je na krabici napsaný,dám o 50ml méně.

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 1. 2010 13:20

No, tak já jsem dala přesně tolik, co bylo na obale. Příště budu chytřejší. Nicméně, ten vícezrnný chleba neměl chuťově chybu. Asi se blbě zeptám, jsou i jiné směsi? V Bille byla jen tahle jedna. Koupím tu směs znova a dám méně vody, pak dám vědět;-)

zizala zizala (moderátorka)

25. 1. 2010 12:00

Maruško, já taky kupuju směsi v Lidlu, pravda, ne moc často, ale musím dávat vody o 50 ml méně...:-8

maris maris

25. 1. 2010 11:50

cathleen - já vím, že Ty jsi oproti mně skvělá pekařka s daleko většími zkušenostmi, ale já kupuji směsi v Lidlu, dávám přesně vodu podle návodu a chleba se mi vždy povedl a myslím ,že kdybych ji dala o tolik méně, že by to
nešlo. Asi to chce vyzkoušet, každý výrobce to má jinak.:-)

Žežule

25. 1. 2010 11:44

Tak jasně, stát se může cokoliv, ale jen mi jako zastánkyni DP přišlo nefér svádět nepodařené chleby jen na DP, taky když se mi to stalo jsem měla vztek, ale pak se vždycky ukázalo, že chyba byla opravdu na mojí straně - moc tekutin, moc droždí apod. Chybička se vloudí, to určitě ano, ale chodit kvůli tomu vracet pekárnu do obchodu??? No ale proti gustu žádný dišputát!

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 1. 2010 11:40

:-?Jano R., kolik jsi dávala k té směsce vody? Podle návodu? - Do směsí se musí dát vody méně, než píší na obalu, na 500 g pouhých 280 ml (a ne 350), jinak se chleba většinou propadne:no:

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 1. 2010 10:56

No, nevím, jestli je to vždy v rukách... Já jsem teď po 2x měla taky smůlu. Dělala jsem chleba od Cathleen pivní, který byl poprvé super. Podruhé mi spadl, nevím, kde se chyba stala. Ale řekněme, že jsem někde udělala nějakou chybu. Teď jsem si poprvé koupila vícezrnný chleba "směs". Tam opravdu nevím, co můžu rukama pokazit. Naleju vodu a přisypu směs, zapnu program přesně podle návodu.A taky spadl, ikdyž byl jinak dobrý. Tak nevím, možná je to někdy moukou, těžko říct.

finneta

25. 1. 2010 10:49

paní Helo, samozřejmě nemusíte dělat těsto v dom. pekárně. babičky také dřív pekárnu neměly. jde o to, že pekárna pouze vypracuje těsto a to v ní vykyne. pokud nechcete, můžete zadělat těsto klasicky ručně - nejdřív nechat vykynout kvasnice, pak vše vypracovat a dát na topení vykynout. jinak je velice důležitá hustota těsta při pečení chleba - musí to být koule, ne tuhá ani "blemtavá". věřím, že se to povede:yes::-))

Žežule

25. 1. 2010 10:31

Paní Helo M., asi 2x nebo 3x se mi stalo, že se mi v DP upekl špatný chleba, ale vždycky to byla moje chyba nebo spíše začátečníská nezkušenost. Teď mám DP asi 3 roky a dělám v ní všechno, co jen jde. \"Hnusné, tvrdé, nepoživatelné cihly\" určitě nevyrábí pekárna, ale pekařka. Po nevydařném pokusu o chleba jít vracet pekárnu do obchodu je trochu... no legrační!

Hela M.

25. 1. 2010 10:00

Chtěla jsem se zeptat, zda těsto musí být vypracováno jen v dom. pekárně..????? Bohužel jsem podvakrát musela dom. pekárnu vrátit zpět do prodejny...... Ačkoliv jsem vše dělala podle návodu a neskromně mohu říci, že jsem zkušená cukrářka, tak ani jednou jsem neměla chléb upečený podle naších představ. Byla to tvrdá, hnusná, nepoživatelná cihla, která se chlebu vůbec nepodobala....Dom. pekárny mě velice zklamaly a do třetího pokusu se obávám jít.. A jednalo se o značkové pekárny....... Děkuji za radu všem......Zdravím Vás milé pekařky........ H.Mosmwww.toprecepty.cz/recept 9819-nejuzastnejsí-buchty...VoxHela@seznam.cz

cardanka

25. 1. 2010 09:00

Znám, mamka manžela dělá podobně a jsou super:-p2.bodík;-):yes:

1 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: české buchty od babičky pravé české kynuté buchty s marmeládou kynuté buchty jako od babičky kynuté buchty se sádlem nejlepši české buchty od babičky kynuté buchty od babičky buchty od babičky nadychane buchty od babičky česke buchty jednoduché buchty ze sadla české buchty ze sádla české buchty z hladké mouky buchty se sádlem kynuté buchty ze sádla jednoduché těsto na buchty od babičky rivercote buchty jako od babičky buchta ze sádla nej buchty kynuté buchty sádlo

Suroviny: mléko, sůl, žloutek, tuk hera, mouka hladká, cukr moučkový, droždí, rum, sádlo, tuk, mouka

TopRecepty.cz

Nejúžasnější buchty od babičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L7op