Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 057 kJ / 3 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 252,68 g |
Tuky | 257,69 g |
Vláknina | 47,70 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 748 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 114,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází z oblasti Padangu jižní Sumatry.
Krok 2: Den předem opražíme 2 – 3 minuty na pánvi při střední teplotě směs koření, dokud se nerozvoní. Pak je rozdrtíme nebo rozmixujeme na jemný prášek, který rozdělíme a v jedné polovině obalíme kostky masa které dáme odležet do ledničky.
Krok 3: Rozdrtíme nebo rozmixujeme postupně složky rendangové pasty a mírně naředíme vodou. Druhou polovinu prážku z koření přidáme do pasty a takto připravenou pastu osmažíme několik minut na oleji, přidáme kostky masa a dále smažíme při nižší teplotě 5 – 6 minut za stálého míchání, aby bylo maso rovnoměrně pastou pokryto. Přidáme kokosové mléko, nastrouhané jablko, vodu nebo slepičí bujón, přivedeme k varu a udržujeme při nižší teplotě jednu hodinu nebo až do změknutí hovězího. Během poslední čtvrthodiny mícháme.
Krok 4: V malajských nebo indonéských receptech se směs dusí při co nejmírnější teplotě i přes osm hodin, , nebo proces přeruší a pokračují až další den. Ale jedinečná chuť rendangu vynikne již při době přípravy dle našeho receptu. Omáčka však musí být velmi hustá, téměř pastovitá.
Krok 5: Na závěr opatrně opražíme na suché pánvi kokos – snadno se přepálí, takže jen do světle hněda. Rozmixujeme nebo rozdrtíme na prášek. Po dovaření rendangu vmícháme do směsi a dochutíme dle chuti solí, sambálem, pepřem, a někdy i hnědým cukrem. Rendang podáváme s rýží, případně přidáme krevetové crakery (kroepoek).
Zveřejněno 16. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí rendang
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXLO
Moje poznámka
Hovězí rendang
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXLO
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 17 minutami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 21 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno 18. 5. 2025 13:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 3 minutami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Papucel před 1 hodinou
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Lucinka85 před 2 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
kamilkamil před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Koblížky jednotlamky (mini koblihy)
kucharka1 před 3 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
jarekpavlica před 3 hodinami
Tématické fráze:
hovězí randang,
koření rendang,
hovězí na kokosu,
randang,
recept malajský rendang,
hovězi gulai,
rendag,
směs z hovězího masa co mám ráda recepty,
rendang s cibulí,
hovezi maso orech co mám ráda recepty,
hovězí rendeng,
rengdang,
malajsky rendang,
tamarindová pasta náhražka,
laos powder,
pasta rendang,
randang recepty,
tamarind recepty,
indonézká kuchyně hovězí maso,
hovězí kalio
Suroviny:
olej,
maso hovězí,
mléko kokosové,
kokos strouhaný,
listy limetky,
jablko,
kokos strouhaný,
koření sambal,
zázvor,
kurkuma,
galangal,
tráva citronová,
pasta krevetová,
chilli paprika čerstvá zelená,
chilli paprika sušená,
cibule,
cibule šalotka,
kardamom,
česnek,
koriandr,
fenykl,
koření hřebíček,
ořechy
Komentáře (9)
PS: jitkas uplne s tebou suhlasim, aj tam je to len na slavnosti a dovod ze je to take suche - vydrzi to dlho bez ladniciek ( mozu si to zobrat na cesty).
Ked mas svoju lahko vyhodim
PS: Ani jedno ceske v prvych 50 ...ale dostanes menej bodov ako keby si zmiesal spagety s vegetou
Tak aspon bod odo mna
http://travel.cnn.com/explorations/eat/readers-cho...