Jehněčí na jalovci
Na Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně dlouho budete marinovat v nálevu, tak vás svojí chutí příjemně překvapí.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 688 kJ / 4 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,14 g |
Tuky | 346,98 g |
Vláknina | 38,52 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 4,77 g |
Sůl | 11,73 g |
Sacharidy | 85,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na jalovci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vgx
Moje poznámka
Jehněčí na jalovci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vgx
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 21 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 1 hodinou
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 10 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 12 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 13 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 13 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 14 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 14 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 14 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 15 hodinami
Tématické fráze:
jalovec,
nálev na jehněčí,
nalev na jehneci maso,
jehněčí,
jehneci droby,
recept - jehněčí maso úprava,
nálev na jehně,
kuličky jalovce,
jalovec v kuchyni,
jídla z jehněčího masa,
nalev najehnněči maso,
úprava jehněčího masa,
jehněčí nálev,
jehněčí plec jalovec,
jehněčí s jalovcem,
maso na jalovci,
jehněčí v nálevu,
jalovec recepty,
jak dlouho péci jehněčí,
jehněčí droby recept
Suroviny:
plecko jehněčí,
špek uzený,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn,
jalovec,
jalovec,
rozmarýn,
tymián,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
česnek,
ocet,
máslo,
jalovec,
smetana kysaná,
mouka hladká,
brusinky
Komentáře (12)
- "Jalovcové bobule byly dlouho používány jako lék v mnoha kulturách. Jalovcové bobule působí jako silná dezinfekce močových cest, jsou-li konzumovány. Byly používány indiány jako bylinný lék na infekce močových cest. Západní kmeny mísily bobule Juniperus communis s kořenem dřišťálu (Berberis) v bylinném čaje k léčbě cukrovky" - je to kopie, a radši poslechhni dr., to určitě