Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 294 kJ / 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,37 g |
Tuky | 19,53 g |
Vláknina | 19,81 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 649 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 49,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa osolíme, opepříme a dohněda opečeme na přepuštěném másle (zvolíme kastrol, který budeme moct přemístit do trouby).
Krok 2: Přidáme kolečka cibule, plátky čabajky a společně orestujeme.
Krok 3: Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky (práci nám usnadní koupená mražená směs pod svíčkovou), česnek rozetřeme a společně s rozdrobenou masoxovou kostkou přidáme k masu.
Krok 4: Nakonec vhodíme houby (mražené necháme povolit), lehce podlijeme pivem a přendáme do trouby, rozehřáté na 200°C. Pečeme minimálně 2 hodiny a průběžně podléváme černým pivem.
Zveřejněno 23. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní hovězí na houbách a černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1On
Moje poznámka
Pikantní hovězí na houbách a černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1On
Nejnovější recepty
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 7 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninový salát s pekingským zelím
Přidáno před 18 hodinami
Kančí guláš se zelím
Přidáno před 18 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
Aky_89 před 17 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bohunka37 před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 2 hodinami
Polévka z vývaru
Kajkajak před 3 hodinami
Květáková polévka
ilonkakulisek před 4 hodinami
Banánové lívance
MichaelaZamostna před 4 hodinami
Panzanella s pečenými rajčaty
preclik.jana před 4 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Petulice před 4 hodinami
Vydatná hrachovka
Fitulka před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí nudličky na houbách,
buřty na pivu pohlreich,
hovězí ragů na houbách,
hovězí na pivu,
buřty na černém pivu pohlreich,
hovězí pečeně na houbách,
hovězí ragů na pivě,
hovězí líčka na houbách,
hovězí kostky na houbách,
recepty z hovězího masa zadního,
hovězí plátek na houbách,
hovězí na houbách s pivem,
hovězí maso na pivu,
hovezi nahoubach,
hovězí srdce na houbách,
hovězí maso na pivě,
hovězí plátky na houbách,
pecené hovezí maso na houbách,
hovězí pečeně na houbách pohlreich,
pečená hovězí kližka na pivu
Suroviny:
hovězí zadní,
houby lesní,
mrkev,
celer,
petržel,
čabajka,
cibule,
česnek,
pivo černé,
máslo,
masox,
pepř,
sůl
Komentáře (21)
Děkuji
Pro ty, kteří mají rádi omáčky je možné pokrm povolit vodou nebo vývarem a tak vznikne jednoduše trochu šťávy, nebo zaprášit moukou a povolit vodou (to jsem ale neudělala, je to díky čabajce a máslu dost mastné, tak alespoň vynechávám mouku...