Suroviny
Porce: 4 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 422 kJ / 1 535 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,75 g |
| Tuky | 14,94 g |
| Vláknina | 66,16 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 1,69 g |
| Sůl | 4,10 g |
| Sacharidy | 246,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do většího hrnce si dáme trošku oleje, na kterém osmahneme nakrájenou cibuli s plátky česneku, vhodíme papriku a na malé kousky nakrájené brambory s fazolema, zamícháme a zalijeme vývarem.
Krok 2: Pak ještě přidáme bobkové listy, pepře a nové koření, osolíme a vaříme. Až začnou fazole měknout, přidáme překrájené kyselé zelí, nasypeme hlívu, dáme libeček, nakrájenou papriku na proužky, nakrájená rajčata na kousky, klobásku na kolečka a přidáme cukr, dál vaříme.
Krok 3: Do kysané smetany zamícháme mouku a ke konci varu přidáme do polévky a převaříme.
Zveřejněno 1. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelnice "Všudybylka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzj4
Moje poznámka
Zelnice "Všudybylka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzj4
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 43 minutami
Domácí chleba
Samjda před 58 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 12 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 14 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Tématické fráze:
zelnice,
zelnice s fazolemi,
zelnice z kysaného zelí,
zelnice se smetanou,
zelnice s fazolema,
zelnice recept,
ricanska klobasa,
zelnice s klobásou,
všudobylka,
špagety s fazolema,
zellnice,
zelnice s klobásou a smetanou,
příprava zelnice,
recept na kyselou zelnici,
zelnice bez smetany,
zelnice ze smetany nejlepší recept,
recept kyselá zelnice,
bezlepková zelnice,
zelnice s fazoli,
fazolovo zelná polévka
Suroviny:
fazole,
zelí kysané,
cibule,
brambory,
česnek,
klobása,
paprika čerstvá červená,
rajče,
paprika sušená sladká,
hlíva ústřičná,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
smetana zakysaná,
cukr,
masox,
mouka hladká,
libeček,
sůl,
olej
Komentáře (14)
IvankoCh, tak to máš s polévkama jako já, snažím se je vařit na 2 dny, ovšem mnohdy se sní všechna, tak je to denně a pak právě dělám 4 litry, jako tuhle co nám hodně chutnají a máme je i 3 dny, tahle myslím ty 3 nevydrží
Máš to moc pěkné