Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos v listovém těstě

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabina_I

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 358 kJ /
2 476 kcal
Bílkoviny123,20 g
Tuky169,98 g
Vláknina13,51 g
Cholesterol 888 mg
Sodík 734 mg
Sůl2,17 g
Sacharidy107,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto rozkrojíme dva pláty. Krok 2: Špenát spaříme, pokud je mražený tak rozmrazíme a důkladně zbavíme vody. Krok 3: Česnek posekáme najemno a necháme zrůžovět na másle. Krok 4: Přidáme špenát, necháme pořádně vydusit vodu, osolíme, ochutíme podravkou, opepříme a odstavíme. Krok 5: Lososa opepříme býlím pepřem, pořádně osolíme. Krok 6: Uděláme si bešamel - v kastrolku zpěníme máslo, zasypeme hladkou moukou, zalijeme smetanou a uvaříme hustý bešamel. Krok 7: Osolíme, opepříme a do chladnoucího vmícháme žloutek. Krok 8: Vyválené listové těsto propícháme vidličkou. Krok 9: Plát rozkrojíme napůl. Krok 10: Vložíme na něj lososa, ochucený špenát a přelijeme bešamelem, okolí potřeme rozmíchaným vajíčkem. vTěsto zavineme a dáme vychladnout do ledničky. vPoté vyjmeme, potřeme vršek rozšlehaným vejcem a pečeme v rozpálené troubě při 170 °C dozlatova asi 25-30 minut.

Zveřejněno 28. 2. 2010

Poznámka autorky Gabina_I

kdo má rád kopr, může přidat do špenátu nebo bešamelu a lososa okyselit šťávou z citronu. Další verze je místo bešamu - zakysaná smetana, posypaná nahrubo nastrouhanou nivou. Zkusíme příště :-)

Podáváme teplé, nakrájené na řezy, pokud zvládneme i přílohu podáváme nejlépe s koprovým bramborem. Hodně syté - POZOR!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/366M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/366M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Asi před rokem byl tenhle recept v Babicových receptech (se zakysanou smetanou a nivou). Tak se mi to tenkrát líbilo, že jsem hned druhý den vyzkoušela. A musim se přiznat, že mě výsledek trochu zklamal;-( Není nad lososa jen tak opečeného na másle s bylinkami:-p
Jinak souhlasím s Gábinou, že je to příšerně syté.... s přítelem jsme napůl nesnědli ani jeden balíček...

To je nadhera. Obdivuji vas vsechny, co si dokazou s varenim takhle vyhrat. Ja varim o vikendu 4 eintopfy, aby to mel manzel na cely tyden, protoze v tydnu nemam cas ani naladu se s necim kuchtit... Ale na toprecepty lezu porad, uz jenom proto, abych jako vecny dietar aspon napasla oci, kdyz uz nemuzu zobak...:yes::yes::yes:

Vypadá to skvěle, bodík za lososa jede :-p:-):yes:

Já tedy určitě bez přílohy :-D:-p:yes:

moc děkuji :-) právě děláme úplně novou kuchyň.. tak si o tom mohu nechat jen zdát, alepak nafotím i tu druhou verzi. A nebo kdo máte možnost můžete vyzkoušet!!! :-K

Gábi, nezůstalo ti něco? Pro tohle bych si s chutí dojela, těch 50km by mi stálo za to:-D:yes:
Máš nádherné fotky.

Krásné a chutné:-p

Tématické fráze:
losos zapečený v listovém těstě, ryba v listovem teste, losos se špenátem v kabátku z listového těsta, listové těsto s lososem, losos špenát listové těsto, losos v teste, losos se špenátem v kabátku z listového těsta., losos v listkovem teste, špenát v listovém těstě, losos vlistovem teste, listové těsto s rybou, listové těsto špenát, listové těsto se špenátem, losos v bešamelu, špenát listové těsto, losos s bešamelem, losos vlistovém těatě, ryby v listovém těstě, losos zapečený se špenátem v listovém těšte, losos v lisovém těstě

Suroviny:
těsto listové, losos, špenát listový, máslo, mouka hladká, smetana ke šlehání, česnek, pepř bílý, sůl, podravka, vejce

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu