Jahelník
Tradiční český jahelník je sladký zapékaný nákyp z jáhel, který voní po skořici a ovoci. Místo cukru můžete použít i med. Jahelník je lehký, zdravý a zasytí. Ideální jako snídaně, svačina nebo sladký oběd pro celou rodinu.
Suroviny pro 8 porcí
dortová forma o průměru 25 cm
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 078 kJ / 1 931 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,60 g |
| Tuky | 47,04 g |
| Vláknina | 23,90 g |
| Cholesterol | 599 mg |
| Sodík | 418 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 302,31 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahelník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQLL
Moje poznámka
Jahelník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQLL
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 4 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 5 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 9 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 10 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 1 hodinou
Makovec IV.
Jandulka18 před 1 hodinou
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 1 hodinou
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 2 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 3 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 4 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 5 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 7 hodinami
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 8 hodinami
Tématické fráze:
moučník z jáhel,
nejlepší recepty na jáhly,
jahelník,
recept na sladké jáhly,
nejlepší recept na jáhly,
moučníky z jáhel,
rýžový nákyp se švestkama,
jáhly recepty,
recepty z jahel,
nejlepší jáhelník,
jáhelník recept,
sladke jahly,
buchta z jáhel,
jáhly moučník,
vaření jáhel,
recept jáhelník,
sladké recepty z jáhel,
jahelnik s pudinkem,
jahelník se svestkama,
meruňkový jahelník
Suroviny:
jáhly,
mléko,
cukr třtinový,
cukr vanilkový,
vejce,
máslo,
rozinky,
jablko,
kompot meruňkový,
cukr,
tuk,
mouka
Komentáře (9)
Jen je fakt důležité ty jáhly spařit vřelou vodou aspoň dvakrát, jinak by jáhly byly hořký