Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.
Suroviny pro 22 kusů
22 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 17 701 kJ / 4 231 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,49 g |
Tuky | 326,98 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 244,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 8. 2015 19:00
Lucka:
Na věnečky se nechystám, rcp tedy zkoušet nebudu...
Znovu jsem si rcp přečetl a:
1. poměr surovin se zdá být OK, snad bych napsal 4 malá, nebo 3 velká vejce.
Ale dál už je vše blbě, kulantně řečeno, jak už tu někdo níže napsal.
2.
"Na mírném ohni, ve vodě, za stálého míchání rozpustíme máslo a přidáme špetku soli (nesmí vařit). "
To je pitomost
Voda s tukem má vřít PRUDCE (bouřlivě, klokotem) aby došlo ke spaření mouky (koagulace bílkovin)
Mouka se do hrnce vsype naráz a pak se velmi intenzivně míchá a míchá, až těsto vytvoří kouli a přestane se chytat na stěny
3.
"Pak necháme vychladnout (občas promícháme) a vmícháme mixérem 4 celá vejce."
NENECHÁME VYCHLADNOUT Jen odstavíme z ohně a chvíli mícháne (já dělám ve šlehači hnětacími "háky") a pak vmícháme 4 celá vejce ale NE NARÁZ, ALE POSTUPNĚ JEDNO PO DRUHÉM (3. po 2. a 4. po 3. hihihi) Každé další vejce se přidává, až je to předchozí spojeno s těstem.
Pokud je mixování pořád to co bývalo dříve, pak NEMIXUJEME ale použijeme ŠLEHAČ. Dříve se to dělalo ručne - metlou. V této fázi by mělo mít těsto teplotu asi 35°C
Jsou to takové dílčí drobnosti, ale pokud se dají všechny dohromady, může to být příčina nezdarů, jimiž se to v komentářích jen hemží...
Jak říkám, tento postup zkoušet ani nebudu
Na věnečky se nechystám, rcp tedy zkoušet nebudu...
Znovu jsem si rcp přečetl a:
1. poměr surovin se zdá být OK, snad bych napsal 4 malá, nebo 3 velká vejce.
Ale dál už je vše blbě, kulantně řečeno, jak už tu někdo níže napsal.
2.
"Na mírném ohni, ve vodě, za stálého míchání rozpustíme máslo a přidáme špetku soli (nesmí vařit). "
To je pitomost
Voda s tukem má vřít PRUDCE (bouřlivě, klokotem) aby došlo ke spaření mouky (koagulace bílkovin)
Mouka se do hrnce vsype naráz a pak se velmi intenzivně míchá a míchá, až těsto vytvoří kouli a přestane se chytat na stěny
3.
"Pak necháme vychladnout (občas promícháme) a vmícháme mixérem 4 celá vejce."
NENECHÁME VYCHLADNOUT Jen odstavíme z ohně a chvíli mícháne (já dělám ve šlehači hnětacími "háky") a pak vmícháme 4 celá vejce ale NE NARÁZ, ALE POSTUPNĚ JEDNO PO DRUHÉM (3. po 2. a 4. po 3. hihihi) Každé další vejce se přidává, až je to předchozí spojeno s těstem.
Pokud je mixování pořád to co bývalo dříve, pak NEMIXUJEME ale použijeme ŠLEHAČ. Dříve se to dělalo ručne - metlou. V této fázi by mělo mít těsto teplotu asi 35°C
Jsou to takové dílčí drobnosti, ale pokud se dají všechny dohromady, může to být příčina nezdarů, jimiž se to v komentářích jen hemží...
Jak říkám, tento postup zkoušet ani nebudu
25. 8. 2015 14:50
Dobry den,tento recept me zklamalTesto uz v hrnci nemelo spravnou hustotu ,po vychladnuti a zaslehani vajec bylo velmi ridke.Po upeceni prvniho plechu letelo do kose
13. 6. 2015 12:17
Míša: Dobře jsi pekla - MAJÍ být duté
13. 6. 2015 11:51
Tak mám za sebou první zkušenost s odpalovaným těstem. Voda mi nevřela, když jsem začala vmíchávat mouku, potom jsem míchala na ohni těch 4-5 minut a do trochu zchladlého těsta zašlehala postupně 4 vajíčka. Konzistence mi přišla dobrá, na první plech jsem dala 48 maličkých větrníků, na druhý 28 větších. Vyběhly pěkně, ale většina z nich tak, že jsou duté (hlavně ty velké). Navíc není skoro vidět ta struktura od zdobičky, ale to ani nevadí. Plnit budu později, chuťově asi budou fajn.
2. 5. 2015 19:12
Z 50 kousků, už zbývá pouhých 10......díky za super receptík!!!
12. 4. 2015 19:57
Vynikající recept, jen jsem je dodělala můj miláček jich 25 zbaštil, nemají chybičku
7. 4. 2015 10:15
Vaníčková Dana: nechápu, Dano, proč svůj názor píšete sem - a aby se nerozběhla diskuze o ničem, váš komentář přesunu do diskuzí.
Slovenština je tady vítaná a rozumí jí každý
Slovenština je tady vítaná a rozumí jí každý
1. 4. 2015 12:22
Taky mi vzniklo po přidání vajíček něco tekutého a nepoužitelného.
9. 3. 2015 19:05
Ahoj všem. Jsem začátečník co se pečení týče. Dodržovala jsem recept, akorát ne to, že voda nemá vřít, já ji nechala vřít a vejce jsem zašlehávala po jednom. A vzniklo z toho 30 výborných věnečků. Příště udělám z dvojité dávky
1. 11. 2014 23:06
Naprostý luxus
10. 9. 2014 19:01
zdenulam:
Záleží na podmínkách:
V mrazáku několik týdnů...
V lednici několik dní...
V "igelitu" na kuchyňské lince dokud nesplesniví...
Záleží na podmínkách:
V mrazáku několik týdnů...
V lednici několik dní...
V "igelitu" na kuchyňské lince dokud nesplesniví...
10. 9. 2014 18:33
Dobrý den, chci se zeptat jak dlouho vydrží dopředu upečené věnečky z odpalovaného těsta před samotným plněním krémem. Máte někdo zkušenost.
3. 9. 2014 12:52
Skvělý recept! Věnečky moc chutnali děkuju za recept!
15. 8. 2014 08:00
Alena: v receptu od babičky mám 100% tuk nebo sádlo, že jsou pak křehčí, takže použít jde určitě
14. 8. 2014 20:04
Dělám placky na plech, mezi krém a super
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé brambory
Přidáno před 1 hodinou
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 2 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 10 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 17 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 21 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 36 minutami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 1 hodinou
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 2 hodinami
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 2 hodinami
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 10 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 12 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 12 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 13 hodinami
Zapečené tortilly
Helenecka 21 uvařila před 13 hodinami
Borůvkové smoothie
elenaraskova51 uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto odpalované těsto na věnečky venecky odpalované věnečky věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou věnečky recept recept na věnečky z odpalovaneho těsta žloutkové věnečky z odpalovaného těsta kluci v akci žloutkové věnečky venecky z odpal.testa nejlepší odpalované věnečky recept na věnečky věnečky z odpalovaného domácí mini věnečky odpalované těsto věnečky vetrniky z odpalovaneho testa mini věnečky odpalované těsto recept pečení věnečků
Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0Xg
286 názorů