Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.

Hodnocení receptu je 4,9 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

8. 5. 2010 15:52

Suroviny pro 22 kusů

22 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 701 kJ / 4 231 kcal
Bílkoviny74,49 g
Tuky326,98 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,34 g
Sacharidy244,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

25. 8. 2015 19:00

Lucka:
Na věnečky se nechystám, rcp tedy zkoušet nebudu...
Znovu jsem si rcp přečetl a:
1. poměr surovin se zdá být OK, snad bych napsal 4 malá, nebo 3 velká vejce.
Ale dál už je vše blbě, kulantně řečeno, jak už tu někdo níže napsal.

2.
"Na mírném ohni, ve vodě, za stálého míchání rozpustíme máslo a přidáme špetku soli (nesmí vařit). "
To je pitomost:-!
Voda s tukem má vřít PRUDCE (bouřlivě, klokotem):-! aby došlo ke spaření mouky (koagulace bílkovin)
Mouka se do hrnce vsype naráz a pak se velmi intenzivně míchá a míchá, až těsto vytvoří kouli a přestane se chytat na stěny

3.
"Pak necháme vychladnout (občas promícháme) a vmícháme mixérem 4 celá vejce."
NENECHÁME VYCHLADNOUT:-! Jen odstavíme z ohně a chvíli mícháne (já dělám ve šlehači hnětacími "háky") a pak vmícháme 4 celá vejce ale NE NARÁZ, ALE POSTUPNĚ JEDNO PO DRUHÉM (3. po 2. a 4. po 3. hihihi) Každé další vejce se přidává, až je to předchozí spojeno s těstem.
Pokud je mixování pořád to co bývalo dříve, pak NEMIXUJEME:-! ale použijeme ŠLEHAČ. Dříve se to dělalo ručne - metlou. V této fázi by mělo mít těsto teplotu asi 35°C

Jsou to takové dílčí drobnosti, ale pokud se dají všechny dohromady, může to být příčina nezdarů, jimiž se to v komentářích jen hemží...;-)
Jak říkám, tento postup zkoušet ani nebudu:-D

Lucka

25. 8. 2015 14:50

Dobry den,tento recept me zklamal:-(Testo uz v hrnci nemelo spravnou hustotu ,po vychladnuti a zaslehani vajec bylo velmi ridke.Po upeceni prvniho plechu letelo do kose :-((

hosta hosta

13. 6. 2015 12:17

Míša: Dobře jsi pekla - MAJÍ být duté:-D;-):yes:

Míša

13. 6. 2015 11:51

Tak mám za sebou první zkušenost s odpalovaným těstem. Voda mi nevřela, když jsem začala vmíchávat mouku, potom jsem míchala na ohni těch 4-5 minut a do trochu zchladlého těsta zašlehala postupně 4 vajíčka. Konzistence mi přišla dobrá, na první plech jsem dala 48 maličkých větrníků, na druhý 28 větších. Vyběhly pěkně, ale většina z nich tak, že jsou duté (hlavně ty velké). Navíc není skoro vidět ta struktura od zdobičky, ale to ani nevadí. Plnit budu později, chuťově asi budou fajn.

Nikol

2. 5. 2015 19:12

Z 50 kousků, už zbývá pouhých 10......díky za super receptík!!!:yes::-K:-))

alinda123

12. 4. 2015 19:57

Vynikající recept, jen jsem je dodělala můj miláček jich 25 zbaštil, nemají chybičku:-K

cathleen cathleen (moderátorka)

7. 4. 2015 10:15

Vaníčková Dana: nechápu, Dano, proč svůj názor píšete sem - a aby se nerozběhla diskuze o ničem, váš komentář přesunu do diskuzí.
Slovenština je tady vítaná a rozumí jí každý;-)

petra

1. 4. 2015 12:22

Taky mi vzniklo po přidání vajíček něco tekutého a nepoužitelného. :no:

Lenka Smejkalová

9. 3. 2015 19:05

Ahoj všem. Jsem začátečník co se pečení týče. Dodržovala jsem recept, akorát ne to, že voda nemá vřít, já ji nechala vřít a vejce jsem zašlehávala po jednom. A vzniklo z toho 30 výborných věnečků. Příště udělám z dvojité dávky:yes:;-)

Bubik

1. 11. 2014 23:06

Naprostý luxus ;-)

casino casino

10. 9. 2014 19:01

zdenulam:
Záleží na podmínkách:
V mrazáku několik týdnů...
V lednici několik dní...
V "igelitu" na kuchyňské lince dokud nesplesniví...:-D

zdenulam

10. 9. 2014 18:33

Dobrý den, chci se zeptat jak dlouho vydrží dopředu upečené věnečky z odpalovaného těsta před samotným plněním krémem. Máte někdo zkušenost.:-?:-K

Matylda811

3. 9. 2014 12:52

Skvělý recept! Věnečky moc chutnali :-D :-* děkuju za recept! :-K

Miriam

15. 8. 2014 08:00

Alena: v receptu od babičky mám 100% tuk nebo sádlo, že jsou pak křehčí, takže použít jde určitě:-)

Jan

14. 8. 2014 20:04

Dělám placky na plech, mezi krém a super

1 5 6 7 8 9 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto odpalované těsto na věnečky venecky odpalované věnečky věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou věnečky recept recept na věnečky z odpalovaneho těsta žloutkové věnečky z odpalovaného těsta kluci v akci žloutkové věnečky venecky z odpal.testa nejlepší odpalované věnečky recept na věnečky věnečky z odpalovaného domácí mini věnečky odpalované těsto věnečky vetrniky z odpalovaneho testa mini věnečky odpalované těsto recept pečení věnečků

Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum

TopRecepty.cz

Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0Xg