Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 183 kJ / 1 478 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,55 g |
| Tuky | 52,57 g |
| Vláknina | 27,07 g |
| Cholesterol | 415 mg |
| Sodík | 4,38 g |
| Sůl | 10,75 g |
| Sacharidy | 112,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na části oleje (sádla) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, posypeme paprikou, dáme cca 2/3 zelí, podlijeme vodou,přidáme koření a necháme dusit.
Krok 2: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a dáme stranou. Ze zbytku oleje (sádla) a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme k masu, přilijeme vodu na požadované množství polévky a vaříme do změknutí.
Krok 3: Před koncem vaření vyjmeme koření, přidáme nakrájenou klobásu, zbytek zelí a ještě krátce povaříme. Na závěr zjemníme smetanou.
Krok 4: Na talíře rozdělíme brambory, zalijeme polévkou a posypeme cibulovou natí.
Zveřejněno 16. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pj22
Moje poznámka
Segedínská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pj22
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vánočka
JanaPav před 11 minutami
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 28 minutami
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 11 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 12 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 12 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 13 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 14 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 17 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 18 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 18 hodinami
Tématické fráze:
segedinská polévka,
segedínská polévká recept,
segedínská polívka,
segedinska paprika,
segetinska polevka,
segedýnská polevka,
polévka segedinská,
cibulová polívka,
segedín polévka,
segedínský polévka s s bramborem,
segeinska polévka,
segedynska polévka recept,
recept na segedinskou polévku,
segrtinska polévka,
zelňačka segedín,
segedínská gulášová polévka,
segedynska polévka s bramborem,
segedinska polévka s bramborem,
ze zelnacky segedín,
polévka masová zelňačka
Suroviny:
plec vepřová,
zelí kysané,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená uzená,
paprika sušená pálivá,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
brambory,
mouka,
olej,
smetana,
sůl,
klobása pikantní,
nať cibulová
Komentáře (26)