Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 183 kJ / 1 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,55 g |
Tuky | 52,57 g |
Vláknina | 27,07 g |
Cholesterol | 415 mg |
Sodík | 4,38 g |
Sůl | 10,75 g |
Sacharidy | 112,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na části oleje (sádla) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, posypeme paprikou, dáme cca 2/3 zelí, podlijeme vodou,přidáme koření a necháme dusit.
Krok 2: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a dáme stranou. Ze zbytku oleje (sádla) a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme k masu, přilijeme vodu na požadované množství polévky a vaříme do změknutí.
Krok 3: Před koncem vaření vyjmeme koření, přidáme nakrájenou klobásu, zbytek zelí a ještě krátce povaříme. Na závěr zjemníme smetanou.
Krok 4: Na talíře rozdělíme brambory, zalijeme polévkou a posypeme cibulovou natí.
Zveřejněno 16. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pj22
Moje poznámka
Segedínská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pj22
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 19 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 7 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 9 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 12 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 12 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 12 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 14 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 14 hodinami
Tématické fráze:
segedinská polévka,
segedínská polévká recept,
segedínská polívka,
segedinska paprika,
segetinska polevka,
segedýnská polevka,
polévka segedinská,
cibulová polívka,
segedín polévka,
segedínský polévka s s bramborem,
segeinska polévka,
segedynska polévka recept,
recept na segedinskou polévku,
segrtinska polévka,
zelňačka segedín,
segedínská gulášová polévka,
segedynska polévka s bramborem,
segedinska polévka s bramborem,
ze zelnacky segedín,
polévka masová zelňačka
Suroviny:
plec vepřová,
zelí kysané,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená uzená,
paprika sušená pálivá,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
brambory,
mouka,
olej,
smetana,
sůl,
klobása pikantní,
nať cibulová
Komentáře (26)