Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 121 kJ / 3 136 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,89 g |
Tuky | 107,68 g |
Vláknina | 8,75 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 354 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 485,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ušlehat vejce s cukrem do husté pěny, vmíchat mouku, pečicí prášek, sůl a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto vlít do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a péct v předehřáté troubě 150-180°C cca 30 minut (dle druhu trouby). Buchtu po upečení vyklopit z formy a nechat krátce zchladnout.
Krok 2: V kastrolku zahřát džus s cukrem, skořicí a citr. kůrou a dál vařit do zhoustnutí. Prochladlou buchtu vrátit zpět do formy, propíchat špejlí, zalít sirupem a nechat asi 30 minut. vsáknout.
Krok 3: Pak buchtu vyklopit, zdobit šlehačkou a skořicí. (Nebo dle fantazie).
Zveřejněno 25. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta za babku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xr6v
Moje poznámka
Buchta za babku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xr6v
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 9 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 16 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 4 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 5 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 6 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 6 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 7 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 8 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 10 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 11 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 11 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 11 hodinami
Tématické fráze:
zababku.cz,
vaření za babku,
buchta do formy,
moučníky za babku,
jak vyklopit buchtu,
buchta do srnčího hřbetu,
za babku.cz,
biskupský chlebíček recept,
buchta do formy na biskupský chlebíček,
biskupská buchta,
buchta v srnčím hřbetu,
vyklopení buchty,
recepty zababku,
jak dlouho péct biskupský chlebíček,
dortova buchta,
buchta z hlávkového zelí,
buchta.do.formy,
recepty.zjablek,
jak vyklopit buchty,
jablečné babky
Suroviny:
máslo,
mouka polohrubá,
vejce,
cukr,
prášek do pečiva,
sůl,
džus jablečný,
cukr hnědý,
skořice mletá,
citron,
šlehačka
Komentáře (8)
Jinak DANILLO - píšou tam, že jí prostě vyklopíš, necháš vystydnout, pak jí dáš zpět do srnčího hřbetu, propícháš a polejváš. Je to lepší to tam vrátit, protože ta poleva je dost tekutá