Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta za babku

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vera.a Vera.a

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 121 kJ /
3 136 kcal
Bílkoviny51,89 g
Tuky107,68 g
Vláknina8,75 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 354 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy485,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušlehat vejce s cukrem do husté pěny, vmíchat mouku, pečicí prášek, sůl a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto vlít do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a péct v předehřáté troubě 150-180°C cca 30 minut (dle druhu trouby). Buchtu po upečení vyklopit z formy a nechat krátce zchladnout. Krok 2: V kastrolku zahřát džus s cukrem, skořicí a citr. kůrou a dál vařit do zhoustnutí. Prochladlou buchtu vrátit zpět do formy, propíchat špejlí, zalít sirupem a nechat asi 30 minut. vsáknout. Krok 3: Pak buchtu vyklopit, zdobit šlehačkou a skořicí. (Nebo dle fantazie).

Zveřejněno 25. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta za babku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xr6v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta za babku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xr6v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělala jsem jí taky, polevu jsem vařila asi tak 8min. od doby varu. Prostě podle svýho. Je fakt dobrá.:yes:

Jinak DANILLO - píšou tam, že jí prostě vyklopíš, necháš vystydnout, pak jí dáš zpět do srnčího hřbetu, propícháš a polejváš. Je to lepší to tam vrátit, protože ta poleva je dost tekutá :yes::yes:

:-K+8:yes:

urcite vyzkousim.jen nerozumim tomu "prochladlou formu vrátit zpět do formy".neni tam chybička?

Moc pěkná buchtička - mňam- skořice i jablíčka:-p a ještě mám jeden dotaz, když tato je za babku, bude i nějaká za dědečka? ;-) Posílám bodíka. :yes::-K

Vypadá pěkně a určitě bude i dobrá:yes::yes: +

:yes:..jak asi má být hustá ta poleva?resp.jak dlouho se vaří?

Tématické fráze:
zababku.cz, vaření za babku, buchta do formy, moučníky za babku, jak vyklopit buchtu, buchta do srnčího hřbetu, za babku.cz, biskupský chlebíček recept, buchta do formy na biskupský chlebíček, biskupská buchta, buchta v srnčím hřbetu, vyklopení buchty, recepty zababku, jak dlouho péct biskupský chlebíček, dortova buchta, buchta z hlávkového zelí, buchta.do.formy, recepty.zjablek, jak vyklopit buchty, jablečné babky

Suroviny:
máslo, mouka polohrubá, vejce, cukr, prášek do pečiva, sůl, džus jablečný, cukr hnědý, skořice mletá, citron, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu