Pořádně vycpané kuřátko

Veroly Kuchařka: Veroly

Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

kuře nebo kuřecí stehna
mrkev
cuketa
bílá paprika
sůl
pepř
sladká červená paprika
Nádivka:
rohlík
mléko
párek
vajíčko
jarní cibulka
strouhanka
majoránka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře nebo kuřecí stehna umyjeme osolíme a opepříme. Uvolníme prsty kůži.

  2. Připravíme si nádivku: Nakrájíme rohlík na malé kousky a namočíme do mléka. Přebytečné mléko vymačkáme. Do změklých rohlíků přidáme nakrájený párek (může být bez uzenin nebo jakákoliv uzenina, klidně i játra), přidáme vajíčko, nakrájenou jarní cibulku, majoránku (asi 1 plná lžíce), sůl, pepř a nakonec zahustíme strouhankou, aby nádivka držela pohromadě.

  3. Nádivkou naplníme kuře pod kůži, vložíme do pekáče, posypeme paprikou. Kolem naskládáme nakrájenou zeleninu (mrkev, cuketu, bílou papriku) a podlijeme vodou.

  4. Dáme péct na 200°C, asi na 1 hodinu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pořádně vycpané kuřátko

Tématické fráze: nadívané kundy francouske kuřátko mlsné kundy francouzke kuřatko s nádivkou cuketa v kunde jarní kuřecí nádivka francouzské kuřátko nadívané francouzské kuratko snadivkou mlsná kunda babičky recepty na francouzké kuřátko vycpana drubez co s prebytecnou strouhankou jarní kuřátko vycpaná kachna jarní nádivka do kuřete jarni nadivka jarní kuřátko s nádivkou