Křupavé bramboráky
Dozlatova usmažené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé bramboráky. Česká klasika z několika málo surovin patří k levným, lidovým pokrmům. Když místo mouky použijete na zahuštění strouhanku, budou ještě křupavější.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 027 kJ / 484 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,36 g |
| Tuky | 15,47 g |
| Vláknina | 7,70 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 220 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 58,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy. Česnek oloupeme a prolisujeme k bramborám.
Krok 2: Přidáme vejce, sůl, majoránku a kmín podle chuti. Vše důkladně promícháme.
Krok 3: Těsto podle potřeby zahustíme strouhankou tak, aby se z něj na pánvi daly snadno tvarovat placky. Nemělo by být ani příliš tekuté, ani husté.
Krok 4: V hluboké pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Pomocí lžíce vkládáme do oleje hromádky těsta a roztáhneme je na placičku. Bramboráky smažíme dozlatova z obou stran.
Krok 5: Usmažené placky necháme před podáváním osušit na papírovém ubrousku.
Zveřejněno 9. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1GVP
Moje poznámka
Křupavé bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1GVP
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 11 minutami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pěna
Radka310 před 15 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 43 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 1 hodinou
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 16 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělají bramboráky,
domácí bramboráky,
domácí bramboráky recept,
domaci bramborak,
bramboráky bez mouky,
křupavé bramboráčky,
bramboráky,
bramborak recept,
recept na bramborak,
dobré bramboráky,
dobrý bramborák,
bramboráky se strouhankou,
bramborak,
bramborák se strouhankou,
bramborák bez mouky,
zdravé bramboráky,
jak udelat bramboraky,
bramboráky recept,
jak udělat bramborak,
recepty na bramboráky
Suroviny:
brambory,
vejce,
sůl,
česnek,
majoránka,
kmín celý,
strouhanka,
olej
Komentáře (73)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Naopak do slovenských halušek dávám dost mouky a vodu nechávám a brambory mixuji na velmi jemně.
děkuji !!!
Smažil jsem na domácím sádle a
Dnes jsem hledala recept na dobré bramboráky a vyčetla jsem, že se má struhadlo, na kterém brambory strouháme, potřít citronem. Pak prý nečernají. Budu je dělat až pozdě odpoledne, až příjde manžel z práce, tak to vyzkouším.
Zdraví Jarka
posílám bodík