Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní kvašáky

Oblíbená konzevace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu. Po několka dnech si již můžeme pochutnávat na kvašácích.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min + celé dny na prokvašení

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava, + celé dny na prokvašení)

28. 7. 2010 13:24

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie270 kJ / 65 kcal
Bílkoviny2,52 g
Tuky0,17 g
Vláknina5,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28,01 g
Sůl70,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

eva hubova eva hubova

1. 8. 2010 21:26

Vypadají móc jedle:-p:yes:+6

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 7. 2010 08:34

Vašíku, no joo, to už je film pro pamětníky!! taky zelí ze sudu a jak já bych upotřebila vodu ze zelí, ani nemluvím;-)

Pejli Pejli

29. 7. 2010 08:19

Už se na ně moooc těším :-p

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

29. 7. 2010 07:54

Jano. Kvašky z mléčného kvašení je specialita podzimních poutí, kdy na každé bývá u nás nějaká babka či dědula se soudkem okurek. Jako kluk jsem chodil po pouti s hrníčkem a okurka byla za korunu a do hrníčku lák za 20-50 hal. Dnes je to do igeliťáku. Sami taky děláme do láhve, ale tvoje budou na sichr mnohem lepší. ZKUSÍME. +bodík 4.

AniCiz

28. 7. 2010 16:23

:yes::-Kuloženo

ivulinka ivulinka

28. 7. 2010 16:10

Mňam Jani, sbíhají se mi sliny:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 7. 2010 14:49

Magdi, u nás jen celá balení, tak vždycky zajdu třeba na alergologii:-D:-)), tam chodím nejčastěji a kupu jich dostanu bez problémů.;-)

magdalenka magdalenka

28. 7. 2010 14:42

Tie špachtličky u nás predajú v lekárni aj na kusy...;-)

pipre pipre

28. 7. 2010 14:39

U nás jdou kvašáky hodně na odbyt. Manžel si je často kupuje. Dobrý nápad udělat si svoje a tento recept vypadá dobře:yes::yes:+1

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lačenky recept láčenky recept na láčenky kvašáky okurky láčenky okurky láčenky recept okurky kvašky nálev lák na láčenky recept lacenky nálev na láčenky jak udělat kvašáky kvašáky nálev lak na kvašáky kvašáky recept jak udelat lacenky recept na kvašáky kvašáky recepty okurky kvašky nálev na kvašáky kvašak recept

Suroviny: okurka čerstvá, kopr, cibule, křen, pepř celý, koření nové koření, sůl, chilli paprika čerstvá, česnek, chléb

TopRecepty.cz

Pikantní kvašáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DQL6