Pikantní žampionový gulášek
Máte chuť na guláš a zrovna vás láká i nějaká vegetariánská verze? Vyzkoušejte tento pikantní žampionový guláš. Jeho chuť vás rozhodně překvapí. Tradičně jej můžete podávat s knedlíkem nebo netradičně třeba s kuskusem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 612 kJ / 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,42 g |
Tuky | 14,02 g |
Vláknina | 28,34 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 81 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 38,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule nakrájíme a dáme spolu s pálivou paprikou restovat na tuk (1/2 olivový olej + 1/2 máslo). Když cibulka mírně zezlátne, přidáme na plátky nakrájený česnek a po chvilce žampiony nasekané na větší kusy.
Krok 2: Orestujeme a přidáme uvedené koření. Podlijeme asi 100 ml vody a přidáme bujon.
Krok 3: Zakryjeme poklicí a necháváme dusit tak dlouho, až houby pustí šťávičku. Zahustíme Crémefine smetanou s moukou.
Zveřejněno 29. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní žampionový gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ynA
Moje poznámka
Pikantní žampionový gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ynA
Nejnovější recepty
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 2 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 2 hodinami
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Pečený hejk s hráškovou kaší (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 1 hodinou
Salát z ředkviček
faluska před 8 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 8 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 9 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 9 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 9 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 9 hodinami
Krémová polévka z červené čočky
TondaJ před 9 hodinami
Kanadský králík
tara23 před 10 hodinami
Tématické fráze:
jak poznat žampion,
žampiony recepty,
¨žampionový guláš,
žampionovýguláš,
žampiový guláš,
guláš na žampionech,
jak dlouho restovat žampiony,
jak dlouho dusit houby,
žampionové recepty,
výborný guláš,
zanpyonovy gulas,
žanpionovy guláš,
žampionový kuskus,
dietní žampionový guláš,
jak poznat žampiony,
žampiony recept,
recept ns mmuffiny,
pikantní guláš na žampionech,
žampionvý guláš,
žapionový guláš
Suroviny:
žampióny,
cibule,
česnek,
paprika sušená pálivá,
kmín celý,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
sůl mořská,
olej olivový,
máslo,
bujón,
voda,
smetana,
mouka celozrnná
Komentáře (29)
Ja by som vypustil tu "mouku na zahuštění".
Guláš sa nikdy v krajine pôvodu nikdy nezahusťuje.
Tým, že tam je cibuľa (2), čo predstavuje minimálne 0,5 kg, to úplne stačí, aby šťava nebo riedka.