Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí guláš

Ačkoliv nás zvěřinové hody často přitáhnou do myslivny nebo restaurace, když seženete dobré maso, můžete zvěřinu připravit i doma. Troufnete si na chutný guláš z divočáka? Podle našeho receptu se vám jistě povede.

Hodnocení receptu je 4,8 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka B

Středně náročný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 160 min

190 min (30 min příprava + 160 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 633 kJ /
2 063 kcal
Bílkoviny230,30 g
Tuky101,78 g
Vláknina20,72 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 2,07 g
Sůl5,10 g
Sacharidy36,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek oloupeme. Cibuli oloupeme a společně se slaninou nakrájíme na malé kostičky. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Krok 2: V hrnci rozehřejeme sádlo (nebo olej) a zpěníme na něm nakrájenou cibuli se slaninou. Krok 3: Přidáme pokrájené maso, osolíme a opepříme. Krok 4: Restujeme tak dlouho, až se maso zatáhne a vyvaří se všechna tekutina. Poté zalijeme vínem, které necháme odpařit. Krok 5: Dolijeme vývarem nebo vodou. Přidáme koření, zakryjeme poklicí a přikryté dusíme doměkka přibližně 2-2,5 hodiny. Krok 6: K měkkému masu prolisujeme česnek. Krok 7: Zahustíme nastrouhaným starším chlebem a necháme asi 10-15 minut provařit. Pozor, omáčka hodně zhoustne. Pokud je třeba, dolijeme tekutinu. Krok 8: Nakonec dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

TIP: Jak mít stále po ruce víno na vaření

Zveřejněno 7. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2751

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2751

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Uvařeno, doslova sežráno, ***** ....

.... a dál už budu vypovídat pouze za přítomnosti svého právního zástupce :-)

Paráda

Jitko omlouvám se Vám, ale rajčata? V receptu není klasické "divoké" koření, které vyzdvihne onu chuť tohoto vynikajícího masa. Na guláš bych použil spíše plecko (kýta je vynikající na pečení). Navíc ten obrázek - to vypadá, že už to někdo měl. Ne, já bych si toto určitě nedal.

Marcela: Tak jak to po více než 8 letech vidíte? Prý hned napíšeme ???? Za mě teda nic moc recept, kyselost z celé konzervy drcených rajčat mi v divočině vůbec nesedí a chybí mi tu špek nebo slanina. Že tu není blbej jalovec je jediné plus...

Ladislava Matějů 25. 3. 2016 12:59
Dělala jsem z kančího selátka(19 kg čistého masa)a je výtečný.Přidala jsem feferonky a samozřejmě papriku,protože bez ní si guláš nedovedu přestavit. Za mě :yes:

Vynikající! Paprika být opravdu nemusí a příště zkusím naložit předem do octa. Díky za recept yes:

Díky za inspiraci...
Gulášek jsem uvařila, je výborný. Příloha u nás podle libosti :
houskový knedlík a bramboráček. Vřele doporučuji.:yes:

Gabriellla 4. 2. 2014 19:13
Uvařeno, snědeno ... úžasný:-p

Tak jsme se do toho taky dali, už mi tečou sliny po bradě a jsem zvědavý jak to dopadne dám vědět:-*

Danča:Záleží od toho z jak starého kusu to maso je. Mladé maso není potřeba marinovat. Natáhne do sebe chutě z koření při přípravě.
Maso ze staršího kusu "prasnice" nebo kanec dukladně očistit od tuku a blan. Podle zpusobu použití /pečení,minutky atd./ je nejjednodušší zpusob prošpikovat dobrou voňavou slaninou, posypat kořením,které je vždy napsáno u receptu mírně osolit a namazat slunečnicovým olejem.Pozor se solením,když dáte moc soli z masíčka vyteče šťáva.
Mně se osvědčilo i máslo rozpuštěné ve trošce oleje , na minutky.Takto upravené maso dát do misky přikrýt folií a nechat marinovat 12 až 24.hodin. Před přípravou dosolit a ihned péct a nebo vařit!

Kečup ke kančímu? No neblázněte!

tak jsem to zkusil a je to mňamka ... tedy přidal jsem tam pár feferonek ale jinak paráda :yes::-K

Vařili jsme, sice jsme přidali ještě papriku ale mňam:yes:

Právě jsem dovařila, je supeeer:-p díky za recept ;-):yes:

Danča:Dobrý je to maso nakrájet na kostky zalít ho asi 2 lžícema octa, oleje a na půlměsíčky nakrájet a promíchat s cibulkou, přidávám pak ještě trochu koření zvěřina ale pozor obsahuje jalovec a ten je hodně aromatický. Nechám to pak klidně dva dny odležet. pak stejným způsobem jak je psáno děám guláš, ocet se vypaří a zvěřina není tak cítit divočinou

:-p už jdem na to snad bude dobrej napíšem:-D

A co paprika????:-/

:yes:fakt dobrůtka vyskoušela jsem :-K Jity diky

:-)):yes:zkouška dopadla dobře, velice to chutnalo, skvělý recept

Danča:Danuš,vyzkoušej tuto,použila jsem na dančí kýtu na divoko a maso se úplně rozplývalo na jazykuhttp://www.toprecepty.cz/recept/3726-marinada-neje...

Mám prosbu, máte někdo vyzkoušený nějaký recept, do čeho naložit kančí maso před tepelnou úpravou a na jak dlouho? díky moc za radu ;-)

mám v hospodě hostinu pro myslivce,tak to zkusím,držte mě palce,jde o 50porcí

Jito, nádhera! Že jsem si nevšimla dřív. . . Občas mi tchán přinese zvěřinu, naposledy srnčí, tak jsem dělala gulášek. Tenhle také vyzkouším. :yes::-p +7

:yes::yes: před hodinou mi kamarád přines kančí,tak si receptík uložím a vyzkouším...:yes:+5:yes:

JitkoB,to je super,mít zvěřinu hned jdu do toho,kančí gulášek je fakt mňamka;-):yes:

Tématické fráze:
pravý guláš z divočáka, guláš z divočáka pohlreich, nejlepší kančí guláš, kančí recepty, guláš z kančího masa, guláš z kančí kýty, výborný kančí guláš, kančí kýta guláš, zvěřinový guláš pohlreich, kančí guláš z kýty, kanci, kančí maso recepty, kančí kýta recepty, dančí guláš pohlreich, nejlepší kančí guláše, jak naložit kančí maso, guláš z divočáka, jak nalozit kanci maso na gulas, guláš z dančí kýty dle polreicha, kancí maso

Suroviny:
kýta kančí, cibule, slanina uzená, víno červené, česnek, vývar masový, chléb, sádlo, sůl, pepř mletý, koření na zvěřinu

Přidat fotografie receptu