Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešný španělský ptáček

Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a zatáčení masa. Omáčce to na chuti nijak neubere a vy budete sklízet chválu od celé rodiny.

Hodnocení receptu je 5,0 (227×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

23. 3. 2008 12:17

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem. Levné a celkem rychlé jídlo!

ZDROJ: http://jitulciny-recepty.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

josef dvorak

4. 10. 2016 20:14

to je pro ty lenivce profik to zatočí;

Mutsynka

2. 9. 2016 15:00

Marie Ježková: v naší rodině to jsou taky rozlítaní ptáčci ;-)

-Gabriela- -Gabriela-

22. 8. 2016 12:17

Včera uvařené a opravdu luxusní :yes::yes::yes:

MarcelaPa

6. 6. 2016 19:54

Díky za připomenutí receptu. Moc jsme si pochutnali.:yes:

Sváťa

11. 5. 2016 12:46

My jim říkáme ptáci v rozletu :-p

Karel

11. 4. 2016 15:32

Marie Ježková: My je děláme taky s podobným názvem. Jenom nesouhlasím, že je to levné jídlo. Je stejně drahé, jako španěláci.
:yes:

Marie Ježková

10. 4. 2016 19:58

Tak my je už léta děláme jako ,,Rozlítané ptáčky,,!!!!!!

Libuše Valentová

28. 2. 2016 11:59

ZTRACENÉ PTÁČKY vařím dobrých 40 let. Nerada balím závitky. Vařené vejce dávat až úplně nakonec, aby uvařený bílek zůstal pěkně bílý. Dobrá sladkokyselá okurková voda do omáčky je velmi důležitá.
;-)

Paul Sulc

26. 2. 2016 05:04

ZINA : Tak vida a ten spravny, nejspravnejsi nazev je na svete. TRHANE PTACKY, lepsi by nikdo nevymyslel. Diky.

Zina

25. 2. 2016 22:01

Dělám i se smetanou s je to výborné.Říkám tomu trhané ptáčky.:yes::yes::-))

Jarin

21. 2. 2016 17:33

Jj také dělám již několik let.Lák z okurek také do něj leju a dnes zkusim tu smetanu.

Paul Sulc

26. 1. 2016 03:34

EVA: Ten bramborovej gulas se smetanou pak jim asi 4 dny, a ten posledni den skoro brecim, ze uz je pryc. A o tech ''ptaccich'' se smetanou plati to same. Smetana dela zazraky.I kuratko na paprice se smetanou, sladkou, pochopitelne, ci kopravka,bez masa, je balada. A zejtra bude ''stepanska'', take se smetankou. Cert vzal cholesterol, nejak uz umrit musime, ne?

eva

25. 1. 2016 13:26

jahoda: Dělávali jsme to doma už před více než čtyřiceti léty...

eva

25. 1. 2016 13:23

Paul Sulc: Konečně se objevil někdo, kdo také dává smetanu do bramborového guláše. Tímto vás srdečně zdravím.

Paul Sulc

30. 11. 2015 02:50

Delam to tak uz nekolik let a je to naprosto perfect. Je to takovy "lenochuv sen" Ale ja do toho davam jeste sladkou smetanu, tu poradnou, zadnou vodovou, take ji davam do bramboroveho gulase, do rajske i do rajske a hrachove polivky.. A je to balada.

1 2 3 4 5 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rozlítané španělské ptáčky rozlítaní ptáčci falešné ptáčky falešní ptáčci rozlitane ptacky rozlítané ptáčky recept recept na rozlitane ptacky rozlitani ptacci recept španělské ptáčky falešní ptáčci recept omáčka rozlítaní ptáci recept na falešné ptáčky rozlítaní ptáčci z vepřového recept na rozlítaný ptáčky rozlitany ptacky rozlítané španělské ptáčky z vepřového ptáčky recept rozlítané španělské ptáčci rozlítaný ptáčci falešný ptáčky

Suroviny: maso hovězí, vejce, okurky sterilované, špek, salám měkký, cibule, hořčice plnotučná, olej, sůl, pepř mletý, mouka hladká, voda

TopRecepty.cz

Falešný španělský ptáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DLn