Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš - nejlepší!

Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která musí být orestovaná pěkně dohněda.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 140 min

170 min (30 min příprava + 140 min tepelná úprava)

23. 3. 2008 12:19

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie11 525 kJ / 2 755 kcal
Bílkoviny244,26 g
Tuky161,57 g
Vláknina21,28 g
Cholesterol 596 mg
Sodík 522 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy75,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://jitulciny-recepty.cz/

Musím napsat, že tenhle guláš dělám ve fritovacím hrnci, který lze použít jak na smažení, tak po slití oleje i jako teflonová pečící pánev. Maminky chtěly, ať recept napíšu a myslím, že když ho uděláte normálně v hrnci na plotně, tak to bude stejná dobrůtka. My se po něm můžeme užrat!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana Pá

13. 1. 2011 19:33

:-)):-)):-p:yes:

Tonda

13. 1. 2011 19:14

nikdy jsem nepracoval trvale v cizině, jen se nechávám najímat u nás i do zahraničí.
Omlouvam se Jitce že jsme zatáhli její guláš do tohoto rozhovoru, jen jsem chtěl pochválit. A nabízel jsem vylepšení, ne pro každého. sám dělam guláš úplně jinak;-) a stalo se mi že mi jeden zoufalec nabídl 1000 euro za recept.:-D

Honza

13. 1. 2011 16:59

Tonda - to mimo bylo myšleno jen s tím protlakem. Většinou se dává po paprice a ne před koncem.Ale ani tak není jídlo nikdy kyselé. Tak nic ve zlém. Kde vaříš teď, už jseš doma nebo ještě ve světě ?

Tonda

13. 1. 2011 16:53

Honzo bohužel ti musim dát za pravdu:yes:

Honza

13. 1. 2011 16:38

Tondo, dnes už je každý šéfkuchař že ano ?

jitule jitule

13. 1. 2011 15:25

Tonda: :yes::yes::yes::yes:

Tonda

13. 1. 2011 15:15

pro Honza, jestli si troufáš mě dokázat že jsem mimo tak napiš, moc rád ti předvedu že patřim ke špičce mezi kuchařema a ručim ti za to že když já naučim někoho vařit guláš tak je to na 100% luxus:yes: to že je někdo mimo můžeš říkat o lidech které znáš opravdu dobře ale né o mě:-!

Tonda

13. 1. 2011 15:06

Jsem kuchař a ve Vídni jsem vařil českou kuchyni na zakázku interpolu, a guláš mam dost najetej;-) ale pokud dáte stejné suroviny dvěma lidem tak každej uvaří jinak, pokud neděláte jídlo s maximální láskou tak ani Radek ani Honza vám nepomůže. Pro mě je základ super paprika asta 150, nakládaný jalapeňos papričky a po 20leté praxi vim že dobrej protlak je prostě protlak a né kyselá červená voda;-)

jitule jitule

11. 1. 2011 18:57

Díky všem za komentáře. Nevím, jak mohl někdo mít ten guláš kyselý??? Pokud jsi postupoval podle mého receptu krok za krokem, tak to prostě není možné. Já ho takhle vařím přes deset let a nikdy se mi to nestalo, že by byl kyselý a to dávám na 500g masa celý malý protlak 60 nebo 70g!

Honza

11. 1. 2011 18:16

Nejblíže pravdě je Chocolate, Radek i Tonda jsou mimo.
Když se guláš vaří ve Vídni je postup zhruba tento :cibule orestovat dohněda,přidat maso a opéct,paprika zasmahnout,zastříknout octem,protlak a pokračovat dál
Na 1 kg masa polévková lžíce vinného octa.
Jedná se o klasický Wiener Saftgulasch. Dobrou chuť

Daniella O. Daniella O.

11. 1. 2011 17:44

Take nejdrive osmazim cibulku, potom maso, zaprasit paprikou a do tohoto zakladu pridavam protlak. Gulas jeste nikdy kysely nebyl...:yes:;-)

chocolate

11. 1. 2011 17:34

Protlak, pokud se přidá na olej k základu, ztratí svou kyselost.

Radek

11. 1. 2011 17:32

Tondu neposlouchejte, po přidání protlaku je guláš kyselej jak okurka. A to jsem ho tam dal jen kávovou lžičku!:no:

MamkaJana

11. 1. 2011 04:00

Tento guláš určitě brzy uvařím, neb moje rodina - obzvláště mužská část - guláš miluje. Děkuji ta tip.:yes::-K

Tonda

11. 1. 2011 01:42

;-) tak tenhle guláš vypadá moc dobře, jeden z mála tady :-), jestli mohu poradit, zkuste dát kmín do základu a protlak dejte až nakonec aby se dlouho nevařil, uvidíte že s chutí postoupíte do dalšího levelu:yes:

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš guláš recept nejlepší hovězí guláš recept guláš nejlepší vepřový guláš nejlepší hovězí guláš recept recept na gulas recepty guláš veprovy gulas nejlepší vepřový guláš recept recept na nejlepší hovězí guláš nejlepší maso na guláš vepřový guláš recept gulase jak správně uvařit hovězí guláš guláš v remosce recepty na gulaš guláš z tlačenky nejlepší recepty hovězí guláš jak správně uvařit guláš

Suroviny: maso hovězí, sádlo vepřové, česnek, cibule, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, vývar masový, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, sádlo, mouka hladká

TopRecepty.cz

Guláš - nejlepší!

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMk