Kuře nebo králík na paprice
Pokud chcete uvařit jednoduchý levný oběd, je pro vás kuře na paprice správnou volbou. Při přípravě můžete použít i části drůbeže, které se nehodí na pečení, například masité kuřecí kostry, přední stehna a křídla, u králíka zase přední běhy, hrudník a hřbet.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 411 kJ / 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,55 g |
Tuky | 28,33 g |
Vláknina | 5,22 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci nebo ve větší pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí.
Krok 2: Pak do pánve přidáme nové koření, jalovec a bobkové listy. Zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme trochou vody.
Krok 3: Základ asi 5 minut povaříme. Potom vložíme maso, přilijeme ještě asi 1-1,5 l vody, a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme na talířek a obereme.
Krok 4: V misce prošleháme zakysanou smetanu se smetanou na vaření a jednou naběračkou omáčky.
Krok 5: Směs vlijeme do omáčky, krátce povaříme a nakonec omáčku zahustíme jíškami.
Krok 6: Když je omáčka zahuštěná, vrátíme do ní maso. Podle potřeby ji dochutíme solí, polévkovým kořením a citronovou šťávou.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře nebo králík na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kjn
Moje poznámka
Kuře nebo králík na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kjn
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 8 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 11 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 12 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 12 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 14 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 14 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 15 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 16 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 16 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 18 hodinami
Tématické fráze:
králík recepty,
kuře recepty,
recepty z králíka,
kuře,
recepty králík,
králík na smetaně recept,
recepty kuře,
recepty na kralika,
recept na králíká,
kuře na smetaně recept,
vareni cz,
recept kralik,
na paprice,
králík recept,
recepty na kuře,
maminčiny recepty cz,
králík na smetane,
recept na kuře,
recepty cz,
recept kuře
Suroviny:
maso kuřecí,
olej,
cibule,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná,
smetana na vaření,
jíška světlá instantní,
jíška tmavá instantní,
sůl,
koření polévkové,
šťáva citronová
Komentáře (39)
plně souhlasím..kdo neumí jíšku udělat apřidává magi, a bujony..to jsou pro mě packalové a né kuchaři.