Staročeský kuthan
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 21 740 kJ / 5 196 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 217,49 g |
Tuky | 442,08 g |
Vláknina | 10,10 g |
Cholesterol | 785 mg |
Sodík | 6,33 g |
Sůl | 15,50 g |
Sacharidy | 82,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Kluci v akci - mírně upraveno
Kuthan převzato z němčiny, znamená "pekáč,pánev.."
Možná se Vám bude zdát hodně hořčice, ale na talíři ji tam ani nepoznáte. Je toho plný pekáč pro 4člennou rodinu na 2 dny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 2. 2024 21:46
dvorakxyz: Pokud si některý recept označíte jako oblíbený a tím pádem si ho uložíte, tak to ovšem neznamená, že se automaticky označí i jako uvařený.
Musíte ještě u každého receptu, podle kterého jste uvařil, kliknout na UVAŘENO.
Musíte ještě u každého receptu, podle kterého jste uvařil, kliknout na UVAŘENO.
23. 2. 2024 21:44
dvorakxyz: je u receptu ikonka UVAŘENO, ta se musí použít
23. 2. 2024 21:22
Vážení
Co jsem označi jako oblíbené,tak jsem uvařil. Nicméně je vedete, že jsem neuvařil nic. To Vám musím přinést na ochutnávku? dvorakxyz
Co jsem označi jako oblíbené,tak jsem uvařil. Nicméně je vedete, že jsem neuvařil nic. To Vám musím přinést na ochutnávku? dvorakxyz
6. 11. 2016 21:52
už jsem to kdysi dělala moc dobré
8. 4. 2016 04:54
to je opravdu papu. určitě moc dobré.
14. 2. 2013 13:54
Jen drobná poznámka, v němčině slovo kuthan ani kutchan neexistuje!!!Jde o starý nářeční výraz převzatý z germánských jazyků a znamená nádoba na vaření v širokém slova smyslu-tedy přípravu jídla (hrnec, kastrol, pekáč)
26. 1. 2012 13:40
Dana61: Děkuji celé rodině Dany61
26. 1. 2012 12:59
opravdu skvělé jenom smetanu jsem dala 30ti procentní a sklidila jsem úspěch - no přiznala jsem se, kde že jsem receptík vzala a rodina ti vyjádřila pochvalu
25. 1. 2012 22:34
25. 1. 2012 22:34
Eliza:
Eli, je mi potěšením a je jasné, že každý si dochutí dle svého. Já snad ještě nevařila striktně podle zdejšího receptu. Ale o to snad tady nejde. Hlavně, že máme inspiraci a rodina je nakonec spokojená
Díky za pěkně barevné obrázky
Eli, je mi potěšením a je jasné, že každý si dochutí dle svého. Já snad ještě nevařila striktně podle zdejšího receptu. Ale o to snad tady nejde. Hlavně, že máme inspiraci a rodina je nakonec spokojená
Díky za pěkně barevné obrázky
25. 1. 2012 22:23
Na tento recept jsem se moc těšila, ale nakonec jsem s ním měla trochu problém, protože se mi nedařilo ho dochutit. Nakonec jsem kastrol s upečeným masem přendala na sporák, přidala záklechtku z mouky a vody, smetanu a pro chuť bobkový list a celé nové koření a pro šťavnatost silnější kolečka mrkve. Provářela jsem mírně ještě něco přes půl hodiny a nakonec se povedlo... Vzhledem k tomu, že jsem vařila včera a zbylo na dnes a jedna velká porce i na zítra, tak můžu říct, že čím uleželejší kuthan je, tím je lepší.
Posílám obrázky.
Posílám obrázky.
9. 9. 2011 08:33
Jana Remkova:
nahradit jahlema pohankou kroupami a obcanku vstupenkou do bohnic
nahradit jahlema pohankou kroupami a obcanku vstupenkou do bohnic
25. 2. 2011 19:04
Ahoj Santo, moc jsi mě potěšila, že Staročeský kuthan/pekáč chutnal. A také nevidím na tom nic drahého, sice hodně masa, ale zase je toho hodně pro pořádné jedlíky. Prostě maso, ale v jiné úpravě. Jsem ráda, že Tě neodradilo to množství hořčice. Výsledek stojí zato, a u Tebe vylepšené jen masíkem. Škoda, že není fotka. Ale i tak moc díky
Koukám, že jsi přidala dnes Napoleónské řezy, jsou moc lákavé, ale 3 dny čekat a koukat do ledničky, to se bojím, že nevydržím
Kdybys ses chtěla naučit dávat fotky, napiš na vpravo: Moje vzkazy, uvidíš, že to je jednoduché
Koukám, že jsi přidala dnes Napoleónské řezy, jsou moc lákavé, ale 3 dny čekat a koukat do ledničky, to se bojím, že nevydržím
Kdybys ses chtěla naučit dávat fotky, napiš na vpravo: Moje vzkazy, uvidíš, že to je jednoduché
25. 2. 2011 14:15
Drahé jídlo???Za luxus se vždy platí a každý rád hřeší...
VÝBORNÉ,NEPOPSATELNĚ!
Trochu ho upravila,omlouvám se autorkyni,ale mám doma,rozmazlence!!Jen maso!!! Vidět tam tlustý,tak mají žloutenku a osypaní na měsíc..
Ale nezbylo nic...K tomu není co dodat.Měli k tomu rýži tří barev,další příloha..
VÝBORNÉ,NEPOPSATELNĚ!
Trochu ho upravila,omlouvám se autorkyni,ale mám doma,rozmazlence!!Jen maso!!! Vidět tam tlustý,tak mají žloutenku a osypaní na měsíc..
Ale nezbylo nic...K tomu není co dodat.Měli k tomu rýži tří barev,další příloha..
6. 2. 2011 23:22
Martiline, je mi potěšením, že sis vybrala můj recept a že nezklamal
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 1 hodinou
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 12 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 42 minutami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 43 minutami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 58 minutami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
malami uvařila před 2 hodinami
Syrovátková polévka se zeleninou a ovesnými vločkami
childa uvařila před 2 hodinami
Jahelník
Lenka Vejdo uvařila před 3 hodinami
Celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou z ovesných vloček
Irena26 uvařila před 4 hodinami
Rýžový nákyp
drugdova92 uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Steak z hlávkového zelí: Zdravá zelenina chutná nejen vegetariánům
Další recepty
Tématické fráze: staročeské recepty kutchan kuthan jídlo kutan staročeský kutchan staročeskýkuthan staročeský recept staročeský pekáč staročeské výrazy staročeský kudhan co je to kutchan co je kutchan jídlo kuthan staročeeské recepty staroceske jidlo staročeský kutlan kuthan pekáč pánev slovo kuthan starocesky kutan kuhtan recept
Suroviny: hovězí zadní, bůček vepřový, klobása pikantní, slanina anglická, hořčice plnotučná, hořčice kremžská, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, koření chilli, cibule, smetana na vaření
Staročeský kuthan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQqv
34 názorů