Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Matjesy z hříbků

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 9. 2010 17:18

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie5 169 kJ / 1 235 kcal
Bílkoviny18,69 g
Tuky102,84 g
Vláknina45,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy39,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Fotografii pokrmu na talíři přidám po odležení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

12. 9. 2010 21:35

Určitě to jde zavařit, ale - a teď dojde k velkému přiznání - já jsem nikdy nic nezavařovala :-O. Mám k tomu nějak špatný vztah... Moje máma, když jsem byla malá, trávila letní noci všelijakým zavařováním, vyráběním rybízových šťáv, které jsme museli pít celou zimu (často jsme museli nejdřív odstranit takový nechutný zdrclý špunt zhora :-/ ), výrobou domácích kečupů s odpudivou barvou i chutí (většinu tvořily padaná jablka), kyselých okurek, se kterými tak šetřila, až chytly plíseň atd. :-// A ty plísní potažené marmelády, kde údajně stačilo stáhnout povrch a už se vesele mazalo na palačinky...:-((
Proto to nedělám a ani jsem se to nenaučila. Ani bych na to neměla propriety...
Takže v tomto směru nejsem povolaná radit...;-)¨
Tyhle houby, jak píšu zhora, jsou určené ke konzumaci po několikadenním odležení.
P.S. Táta dodnes vzpomíná, že mu kufr auta neustále cinkal, protože se vozily plné flašky do Prahy a prázdné z Prahy...:-D;-) Skoro neslyšel motor, zejména v zatáčkách...:-D

spagetka spagetka

12. 9. 2010 21:05

Severi, dole v komentáři píšu, že je steriluju

Severinka Severinka

12. 9. 2010 21:03

Tento recepj jsem dostala v pátek od kolegy v práci, ale to je asi hned na spotřebu, že:-?:-?nebo by to šlo i do skleniček a sterilovat až na pak:-?:-?:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 9. 2010 20:03

Znám, dělám, jen jsem jaksi nevěděla, že jsou to matjesy.;-):yes:

pipre pipre

12. 9. 2010 18:48

:-p:yes:+5

Simona Skolakova Simona Skolakova

12. 9. 2010 18:42

tak to je též super receptík z houbiček;-):yes:+1

spagetka spagetka

12. 9. 2010 17:24

Eliz, takhle je vlastně nakládám a steriluju ještě, a hlavně klouzci jsou takto bezkonkurence :-p:-p:yes::yes:

Pajaja

12. 9. 2010 17:21

Eli, vypadá to lákavě! :-p Houby už mám zamražené, ale počítám, že na ně letos ještě vyrazíme, takže pak určitě vyzkouším. :yes: +1

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: matesy z hub matjesy z hub houbove matjesy houbové matesy domaci matesy houby jako matesy jak zavařit hříbky matesy z hribku domácí matjesy výroba matjesů matesi z hub jak vyrobit matesy recept na matesy z hub jak vyrobit matjesy matejsy z hub matjesy domácí výroba matjesy houby ala matesy houby - matesy houby jako matjesy

Suroviny: houba hřib, cibule, olej, ocet, sůl, bobkový list, pepř celý, koření nové koření

TopRecepty.cz

Matjesy z hříbků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D88k