Domácí sulc (huspenina) připravená při domácí zabijačce.

JIMO-MI Kuchařka:

Rozpis na 4 porce: Pro začátečníky 18 názorů

Přidat další fotografii
513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

350 g vepřové plece s kůží
150 g kořenové zeleniny (celer, petržel, mrkev)
5 ks kuliček celého pepře
5 ks kuliček nového koření
3 ks vepřové nožičky
1 ks bobkového listu
1 ks menší cibule
500 ml vody
50 ml octa
mletý černý pepř
sůl
forma na srnčí hřbet
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové nožičky a maso omyjeme, popřípadě opálíme zbytky štětin ohněm.

  2. Maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a přidáme koření.

  3. Vaříme na mírném ohni do změknutí masa, během vaření odebíráme z povrchu tuk a pěnu.

  4. Před koncem vaření přidáme očištěnou, na větší kusy pokrájenou zeleninu, na půlky překrojenou, oloupanou cibuli a ocet, dovaříme doměkka.

  5. Uvařené maso a zeleninu vytáhneme z vývaru a necháme chvíli vychladnout.

  6. Vývar přecedíme, necháme chvíli ustát a z povrchu sebereme naběračkou všechen tuk.
    Maso nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu na kostičky a v míse vše promícháme spolu s vývarem.
    Podle chuti opepříme a osolíme.

  7. Směs nalijeme do formy na srnčí hřbet a necháme vychladnout a po té ztuhnout v lednici
    Sulc vyklopíme z formy tak, že dno ponoříme na chvíli do teplé vody, pak se nám sulc jednoduše vyklopí.

Poznámka

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem, cibulí a octem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Domácí sulc (huspenina) připravená při domácí zabijačce.

  • maris maris

    Sulc je u nás velmi oblíbený, pochutnali jsme si a posílám :yes::-p+

    Odpovědět

  • ReceptyOnLine.cz ReceptyOnLine.cz(neregistrovaný)

    Tento recept byl natvrdo zkopírován včetně fotografie z portálu ReceptyOnLine.cz JIMO-MI je podvodník a jen kopíruje recepty z jiných portálů!

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Snad proto, aby se měla Jimo-mi k obvinění z kradení receptů a kopírování fotek kde vyjádřit...

    Odpovědět

  • isindy isindy

    všechny zkopírované recepty této uživatelky byly smazány, škoda, byly jistě zajímavé a stačilo smazat jen fotky a do poznámky receptu uvést zdroj...proč ne i tento? a u něj zkopírovaná fotka zůstává?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    :-(ježíš, to mě mrzí......a já už se těšila, jaký další šikula se nám to tu vyloupl......možná jen nezná pravidla a neví, že fotky se nekopírují a k receptům třeba psát odkaz na ten původní....

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    Ještě cibuli a ocet,no nemá to chybu:yes:

    Odpovědět

  • chitkitka chitkitka

    No to jsem na to hned dostala chuť...Sulc mám moc ráda, babička do něj dává ještě hrášek :) Ukládám a při nejbližší příležitosti zkusím :)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    :-)Znám, dělávám, fotka je jak živá!:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Doma už zabíjačky nerobievame,ale huspeninu máme radi,tak asi urobím:-pDík za ten postup,robila som ju len dva krát v živote a raz bola kalná:-S:-8,tak dúfam že sa podarí:-))

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Jimo-Mi:-Kvítej na topáckém webu, kde schází se spousty báječných:-p receptů:-! Ať se Ti tu s námi:-) líbí, podle receptů se prima:-p vaří, těšíme se na Tvou inspiraci:-K:-K:-K

    Huspenina:-pta je chutná:yes:z Tvé fotografie báječná:yes:a 6.bodíka posílám já;-):yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Nóóóó - pěkná chlapská dobrota- chváááááálíííím !!!;-);-);-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Sulc miluji,těším se na další dobroty...:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • aanet3 aanet3

    ukládám a bodík letí :yes::-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jimo-Mi,neboj..na to přijdeš:-!:yes::-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    I když sulc moc nemusím (můj problém), tak ta fotka je prostě úžasná...:yes::-K

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo