Kuře na citronech a česneku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 268 kJ / 542 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,72 g |
Tuky | 2,52 g |
Vláknina | 46,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 68 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 102,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept vychází ze staré kubánské kuchyně, kde je tato úprava kuřete velmi oblíbená. Já jsem na plech přidala také omyté čtvrtky brambor a kousky dýně Hokkaido a cibule, takže jsem měla hotovou rovnou i přílohu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2010 10:23
Isahu, já jsem ale přece neřekla, že odsud opisuješ recepty, pak je opravíš a vložíš jako jiné. Jen jsem řekla, že skoro stejné recepty už tu jsou a myslím, že by stačilo připsat "drobný" komentář a vložit fotku. Nenarážím na konkrétní recept, ale na spoustu receptů, u kterých mi to tak přišlo. Nebudu je zde vyjmenovávat, to mi přijde trochu pod úroveň. A ani nejsem "rýpalka", jak zde někdo uvedl. Jen jsem řekla svůj názor. Ale pokud ti přijde recept natolik odlišný, že je nutné ho vložit jako nový...ok, je to tvoje volba. Mně to prostě přijde nesmyslné, tak jsem reagovala.
30. 10. 2010 07:55
Při přečtení názvu receptu jsem si představila recept od Heleny Vondráčkové a je to také něco jiného.Proto nemusí vše přeci být stejné protože je použit citron.Receptík se mě zamlouvá+13
29. 10. 2010 22:42
Děkuji všem za komentáře, i Tobě, Suzanno, neberu ti Tvůj názor...prostě tedy mé recepty ignoruj, když jsou skoro všechny opsané
mimochodem, předpokládám, že pan Floyd, ač sám Angličan, vycházel ze stejného historického zdroje, při jeho cestování po Střední Americe se musel s tímto jídlem setkat. Já osobně jsem ho jedla ještě před revolucí při návštěvách v rodinách Kubánců, kteří zde žili a pracovali. Škoda, že jsem si tehdy jejich recepty nepsala častěji, jen některé, které mě zaujaly něčím netradičním...jako třeba tato kombinace, pro mě do té doby naprosto nepředstavitelná.
mimochodem, předpokládám, že pan Floyd, ač sám Angličan, vycházel ze stejného historického zdroje, při jeho cestování po Střední Americe se musel s tímto jídlem setkat. Já osobně jsem ho jedla ještě před revolucí při návštěvách v rodinách Kubánců, kteří zde žili a pracovali. Škoda, že jsem si tehdy jejich recepty nepsala častěji, jen některé, které mě zaujaly něčím netradičním...jako třeba tato kombinace, pro mě do té doby naprosto nepředstavitelná.
29. 10. 2010 22:28
Jani, ještě jsi zapomněla na ivulinku a mircu75
Reny, děkuji, ale těch fotografů s "F" je tu hodně - a lepších, než já
Reny, děkuji, ale těch fotografů s "F" je tu hodně - a lepších, než já
29. 10. 2010 22:20
Reny2 a Jenda a Eliza
29. 10. 2010 22:17
Isahu...taky nechapu,proc je nekdo takovej rypavec....ja takovy recept jeste nevidela ani tady ani na jinych receptech...a kdyz to nekomu vadi,tak at se na to nekouka... mne se tvoje recepty libi a ve fotkach jste ty a Colombo naprosto uzasni....
Takze davam bod a rada zkusim....
Takze davam bod a rada zkusim....
29. 10. 2010 21:45
29. 10. 2010 20:31
isu ,ty si kuchařka jak má být,tvoje recepty to je bomba a originál,tak to neřeš
29. 10. 2010 20:25
suzanno, opravdu nemám potřebu hledat tady staré recepty a pak je po malé úpravě vydávat za nové. Pokud se tady nějaký podobný recept vyskytne, nevidím na tom nic špatného, koneckonců Iljusin jsem sama do podobných dávala. Liší se třeba v tom, že Iljusa peče kuře samostatně na roštu a potírá ho máslem a citron a česnek dává do kuřete. Mně se peče všechno dohromady na plechu, ale kuře je jen osolené a opepřené, nepodlévám ani nemastím máslem. Pokud narážíš na podobný recept na pečený lilek od žížaly, o tom jsem ani nevěděla, hledala jsem ve vyhledávači "LILE" a "CESN" a ten mi to neukázalo, bohužel jsem omylem přidala "E" a žížala má v surovinách "LILKY"...žížale jsem se omluvila, ten recept byl opravdu téměř totožný. Tady si ale myslím, že jde o trochu pozměněý postup i ingredience, takže jsem se rozhodla vložit jako samostatný recept. Pokud bychom měli vždy jen použít ten nejstarší recept a pouze do komentářů psát, že to a to dělám jinak, tak nechápu, proč tu máme třeba tolik gulášů...také by šlo jen vynechání jedné suroviny, nahrazení jinou a přidání první dřív či později řešit jen komentářem u jedinéh guláše, který by tu byl...
29. 10. 2010 20:00
nádhera
29. 10. 2010 19:52
Isahu, můžu se zeptat, v čem je tvůj recept jiný než Iljušin, který je tady už skoro rok? Tím, že se tam dá oregáno místo tymiánu? To je fakt úplně jiný recept
Pořád se tady někdo rozčiluje kvůli vkládámí stejných receptů, a já mám pocit, že kdykoliv otevřu nějaký recept od tebe, tak je to jen mírně upravené to, co je tu už dávno....
Pořád se tady někdo rozčiluje kvůli vkládámí stejných receptů, a já mám pocit, že kdykoliv otevřu nějaký recept od tebe, tak je to jen mírně upravené to, co je tu už dávno....
29. 10. 2010 19:42
29. 10. 2010 19:30
+9
29. 10. 2010 18:59
vyskusam
29. 10. 2010 18:59
Já se picnuzase super recept,kuře na citronech jsem ještě nedělala a ani nejedla+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 32 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 42 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 46 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame, s wasabi dostane pikantní nádech
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Pečené kuře 3x jinak: Na maďarský způsob, s citronem a česnekem nebo jako bažant
Další recepty
Tématické fráze: kuře na citronech kuře na citronu a česneku pečené papriky podle heleny vondráčkové kure na citronu kuře na česneku pečené kuře na citronech recept kuře na citronu kuře na česneku a citronu kubanske kure recepty heleny vondrackove recept kuře na citronech pečené kuře na citronu česnek a citron pecene kure s citronem a cesnekem citron a česnek citronové kuře heleny vondráčkové kuře podle heleny vondráčkové kuře citron česnek citronové kuře podle heleny vondráčkové recept na kure na citronech
Suroviny: kuře, citron, česnek, sůl, pepř drcený, olej olivový, koření oregáno, bazalka čerstvá
Kuře na citronech a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wr1X
19 názorů