Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 519 kJ / 363 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,44 g |
| Tuky | 15,29 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 207 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 37,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Osmahneme si cibulku jemne dohneda, pridame hovezi nakrajene na platky, osolime, opeprime, podlijeme trochou vody, dusime do mekka.
Krok 2: Az je maso mekke, pridame nakrajeny salam a povarime jeste kratce. Nezahustujeme, nechame stavicku.
Krok 3: Brambory poradne ocistime a umyjeme, kdo chce, muze oloupat, ja jsem nechala ve slupce.
Krok 4: Nakrajet na kolecka, dat do pekacku, posolime, popeprime, zakapnem trochou oleje a zalijem zalivkou, kterou sme si udelali ze slehacky, 2 lzice medu, trochu soli, 2 vejce, ja jsem na chut jeste dala nakrajenou pazitku. Poradne promichat, zalit brambory a dat pect.
Krok 5: Mezitim jsem si nakrajela nekolik mrkvi a podusila na masle s l lzickou medu.
Krok 6: Kdyz je mrkev mekka, dame trochu slehacky, povarime asi 5 minut a odstavime.
Zveřejněno 30. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na sťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YMv0
Moje poznámka
Hovězí na sťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YMv0
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 6 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 7 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 23 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 1 hodinou
Domácí langoše
BTKILI před 6 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 6 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 6 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 6 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 7 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 7 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 7 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 7 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso recepty,
hovezi na stave,
maso na stave,
hovezí vrabec,
pražská šunka recept,
hovězí,
hovězí maso,
hovězí vrabci,
hovezi na stave recept,
recept hovezi na stave,
hovězí maso na šťávě,
hovězí maso recepty apetitonline,
medový přeliv,
vepřové maso na vlastní stave se zeleninou,
recepty maso na stave,
recepty na přední hovězí apetitonline,
top recepty hovězí na štavě,
hovezi vrabec recept,
dušené hovězí s mrkví apetitonline,
může být hovězí maso nasládlé
Suroviny:
plátek hovězí,
cibule,
sůl,
pepř,
mrkev,
brambory,
šlehačka,
vejce,
med,
šunka uzená
Komentáře (8)
Dušenou mrkev máme moc rádi a recept vypadá moc dobře,já bych se toho nebála.Kombinace tohoto může být dobrá.Můj muž dělává dušené hovězí maso s mrkví na způsob guláše a je to senzace,něco jak dělávají Irové,vše v jednom.
Světlanko, s tou sladkostí to bude v pohodě, vždyť do dušené mrkve se taky dává cukr(aspoň já jo), tak se neboj