Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory ze syrových brambor

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

malenka78

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Zapečené brambory mají mnoho způsobů přípravy. Tento recept je ze syrových bramborových plátků, tudíž ušetří jedno vaření. Přidat můžete oblíbené uzené maso či uzeninu a zeleninu, kterou máte doma rádi.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 116 kJ /
984 kcal
Bílkoviny49,20 g
Tuky31,08 g
Vláknina19,05 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 444 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy118,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Uzené maso na kostičky, cibuli nadrobno a necháme povolit mraženou zeleninu. Krok 2: Pekáč vymažeme olejem. Na dno poklademe plátky brambor, osolíme, opepříme a posypeme připraveným masem, cibulí a zeleninou. Krok 3: Zakryjeme další vrstvou osolených a opepřených brambor, na které poklademe zase maso, cibuli a zeleninu a celé to zakryjeme poslední vrstvou brambor. Krok 4: Podlijeme 100 ml vody a přiklopíme víkem nebo zakryjeme alobalem. Krok 5: Pekáč vložíme do trouby a pečeme na 200 °C 30 minut. Krok 6: Mezitím v míse rozkvedláme vajíčka s trochou mléka a dochutíme. Krok 7: Po 30 minutách brambory odklopíme, přelijeme přichystanými vejci a dáme zpět do trouby na dalších 30 minut. Krok 8: Pečeme dozlatova.

TIP: Další recepty na francouzské brambory

Zveřejněno 10. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské brambory ze syrových brambor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ymmz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské brambory ze syrových brambor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ymmz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

zizala (moderátorka): Žížalko, prosím, propečou se dobře v Remosce? Mám velkou Remosku, jakou vrstvu mohu dát? Moc děkuji.

Klasika, která nezklame:-). Připravovala jsem ze syrových brambor s uzeným, cibulí, hráškem, trochou mrkve a oreganem ze zahrádky. Do vajíček s mlékem jsem přidala lžíci hořčice. K tomu rajčatový salátek a moc jsme si pochutnali. Nedělala jsem toto jídlo několik let...

Znám podobné z dětství...a byla to pochoutka :yes: <3

...tak jsem upek vedle sebe v Remoskách (vysypaných strouhankou) ze syrových a vařených brambor (bez zeleniny ale s natvrdlými vejci a cibulkou smaženou téměř dozlatova). Ze syrových jsem pekl o 15´déle. Obé bez podlití, obé sádlem pomašlované

Bylo nás 5 hodnotitelů:
Třem nám chutnalo víc jídlo ze SYROVÝCH brambor:yes:
Být podáváno separé, tak rozdíl pozná asi málokdo.
Teprve když ochutnáte obě jídla vedle sebe, tak poznáte, které brambory byly vařené v kožuchu a byl rozpoznatelný i známý odér znovu ohřívaných brambor:-//
No, přiznávám, že mě výsledek příjemně přeqapil...:-8

hosta: Já peču taky ze syrových, v remosce :-8 nechci dělat reklamu, ale na takovéhle věci je nejlepší :-)

casino: nepodlévej, brambory pustí vody dost, jen péci pomaslu skoro hodinu v troubě přikryté, pak odkryté s vejcem zapéci

"...brambrory...";-)

Francouzáky ze syrových brambor?:-O
Tak to musím vyzkoušet:-)

ze syrových brambor je to praktičtější, akorát musím péct dýl, hodina celkem je málo. ale samozřejmě záleží dle trouby a tloušťky. jinak výborný, moje dnešní kombinace - brambory, šunka, žampióny.

ahojky. Mám taky rád všechna čská jídla, ale s bramboramY ne e:-8

Dělám to skoro stejně a je to skvělý.:yes:

z vařených to nejsou francouzské ale pražské, kdy už to lidi pochopí ;)

Jesli se dělají fr.bramb.z vařených,tak se zalévají kysanou smetanou-aby se zpevnili a dostali jinou chuť.Jestli se dělají ze syrových bram.tak se krájí na jemnější plátky a zelijí se sladkou smetanou,nebo mlékem a rozkvrdlanými vejci.Kto jak chce:-*

termix11: to jsem moc ráda,že chutnalo :-) a s cuketou to může být zajímavé:yes:

..skvele jsme si dnes pochutnali!..mela jsem zbytek cukety, tak jsem dala dve vrstvy kolecek cukety a bylo to moc dobre.:yes:

Děkuji všem za bodíky:-8:-K od té doby co znám recept ze syrových, tak je to časově pohodlnější :-8 a ty druhé šidím:-))

tejaja : také tam uklízím zbytky z ledničky a v tom je to úžasné, že pokaždé jsou jiné ;-):yes:

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
francouzké brambory ze syrových brambor, zapečené brambory ze syrových brambor, syrove brambory, francouzské brambory se zeleninou, francouzské brambory, recept francouzské brambory zapečené, recept na zapečené francouzské brambory, francuzske brambory, zapékané brambory ze syrových brambor, recepty ze syrovych brambor, francouzské bram, zapecene francouzske brambory, francouzské brambory recept, zapecene syrove brambory, francouzsky brambory, francouzské bramory, francouzské brambory v troubě, francouské brambory ze syrových brambor, syrovy brambor, recepty na francouzské brambory se zeleninou

Suroviny:
brambory, maso uzené, směs zeleninová mražená, cibule, sůl, pepř mletý, mléko, vejce, olej, voda

Přidat fotografie receptu