Guláš lázeňského šviháka
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z lázeňské hospůdky, kterou bez problémů vyšvihne i kuchař začátečník.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 934 kJ / 5 242 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 447,70 g |
Tuky | 290,66 g |
Vláknina | 88,00 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 186,88 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš lázeňského šviháka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xlWr
Moje poznámka
Guláš lázeňského šviháka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xlWr
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 48 minutami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 3 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 5 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 5 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 6 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
hovězí guláš pro 40 lidi,
gulas pro 20 lidi,
guláš pro 40 lidí,
porce gulase,
kolik masa na porci guláše,
hovězí maso recepty,
porce masa na guláš,
guláš pro 15 lidí,
kolik masa na gulas,
luxusní guláš,
luxusní hovězí guláš,
guláš pro 10 lidí,
guláš s křenem,
guláš,
guláš 20 porcí,
kolik masa na guláš pro 20 lidí,
kolik masa na 20 porci gulase,
hovezi gulas pro 20 lidi,
kolik masa na 1 porci gulase,
jak se vaří guláš
Suroviny:
kližka hovězí,
sádlo,
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
vývar hovězí,
kmín drcený,
chilli,
bobkový list,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
klobása,
paprika čerstvá červená,
cibule,
křen
Komentáře (56)
Tenkrát před lety jsem mouku používala.Ale v posledních letech zahušťuji chlebem,uvařeným bramborem,nebo dám míň tekutiny a nezahustím vůbec
sules:
isindy:
No, švihák už dlóóóho nésu a lázenské tym tuplem neééé, ale eště sem nepotkal kuchařa, resp. dobryho kuchařa, keré by do guláša zrazu hrkl litr vody
Guláše zahušťuji jíškou,záklechtkou,chlebovou strouhankou, čerstvým chlebem,nastrouhaným syrovým bramborem,ale někdy nezahušťuji ničím
Maso jsem dusila ve velkém kastrolu a zatažené maso bylo po "hrknutí"1 litru tekutiny ponořené z jedné třetiny celkové výšky masa
Mno, musím uznat, že je to opravdu mňamózní. Gulášky jsou moje oblíbené a tehle se řadí mezi nejlepší z nich.
Dávám bod a ostatním vřele doporučuji! Ještě jednou mňam!
všem,kdo ještě nevyzkoušeli,vřele doporučuju
Foto příště,nestihla jsem,byli rychlejší,než já