Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 545 kJ / 1 325 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,43 g |
| Tuky | 46,77 g |
| Vláknina | 6,98 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 661 mg |
| Sůl | 1,74 g |
| Sacharidy | 162,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka ušleháme do husté pěny s cukrem a postupně běhěm šlehání přidáváme po lžících horkou vodu.
Krok 2: Do husté vaječné pěny pak vmícháme mouku s práškem do pečiva.Nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech, nebo na peč. papír.
Krok 3: Upečeme v troubě asi na 180° dorůžova a necháme vychladnout.
Krok 4: Mezitím už si můžeme připravit krém. Tvaroh utřeme s cukrem dle chuti, ušleháme šlehačku podle návodu a opatrně smícháme s tvarohem. Jahody nakrájené na malé kousky vmícháme na závěr do hmoty. Bez šťávy!
Krok 5: Krém navrstvíme na vychladlý korpus, uhladíme a dáme na chvíli do lednice.
Krok 6: Uvaříme si pudink ze šťávy z jahod nebo jahodového pyré, vody a pudinkových prášků podle návodu a osladíme podle vlastní chuti. Ještě teplou směs - pudink nesmí ztuhnout - naneseme opatrně lžící na moučník potřený krémem. Dáme vychladit a dobrou chuť!!
Zveřejněno 20. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové pokušení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0JV
Moje poznámka
Jahodové pokušení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0JV
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
horké jahody recept,
jahodové moučníky,
horké jahody,
jahodové recepty,
recept na horké jahody,
recept jahody,
moučníky s jahodami,
recepty jahody,
moučníky z jahod,
jahodové pyré,
recepty na jahodové moučniky fotogalerie,
jahodový moučník,
jahodová poleva,
jahody recept,
jahodové pyré recept,
recept horké jahody,
jahodové zákusky,
jahodova moucniky,
moučníky s tvarohem a jahody,
recept na jahody
Suroviny:
vejce,
cukr písek,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
tvaroh ve vaničce,
šlehačka v prášku,
cukr vanilkový,
cukr,
jahody čerstvé,
pudink,
šťáva z kompotu,
cukr
Komentáře (2)