Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

scarlet

3. 9. 2013 14:31

Dobrý den. Zvědavost mi nedala a chuť taky ne, a tak jsem včera upekla ten polohrubá a hladká. Byl výborný a hrnec samo přežil, tak jak je tu napsané. Teď mám v troubě celozrný a budu zadělávat ten podle receptu, protože už mám i žitnou mouku.Děkuji za receptík. bodů letí snad tisíc :yes::yes:. Scarlet :-K:-K

scarlet

24. 8. 2013 16:49

Ahoj
chlebík vypadá krásně a je asi též víc než dobrý. Těším se, až ho zkusím, jenže musím sehnat tu chlebovou mouku a nebo to zkusit jak jsem zde vyčetla jen z polohrubé a hladké.
Jen mám hloupý dotaz. Mám jen nerezové kastroly s tím těžkým dnem a nějak si neumím představit, to třicetiminutovém zahřívání. Mám totiž strach, aby se to dno nespálilo - nezčernalo. A bojím se, aby se to dalo vyklopit. Aby se to navždy nepřikleplo.
Ve většině komentářů vyhrává skleněná mísa, ale tu já nemám. Děkuju za odpověď. Scarlet.:-S :-K:-K

buryna

7. 8. 2013 10:49

Výborný chléb :yes: dělala jsem už 3x, vždy se povedl. Akorát neumím dosáhnout toho, aby chléb praskl a měl hodně křupavou kůrku. Ale i přesto je výbornej a zařazuji mezi oblíbené recepty. :-p

Jackie79

6. 8. 2013 12:09

Dnes v noci jsem zadělala a dopoledne pekla. Chléb už téměř vychladl a musím říct, že jeho chuť je neuvěřitelná :-p :yes::yes::yes: Neměla jsem žitnou mouku, jen chlebovou celozrnnou směs, ale protože i v ní je žitná mouka, chléb skutečně chutná jako pravý chléb. Příprava je skoro bez práce a myslím, že už žádný jiný nikdy péct nebudu. Posílám 72.bod a příště peču z dvojité dávky, neboť z této bude hned pryč ;-):-p

Roman

5. 8. 2013 16:46

Kvetka:
Žitná mouka neobsahuje lepek, potřebný ke kynutí...tím to nejspíš bude...

Alík

2. 8. 2013 22:50

tak se opět chystám péct tento chlebíček... peču ho ve skle (tam se stopro nepřichytí), mám upravený poměr mouky na třetinu žitné, třetinu polohrubé a třetinu špaldové... a to ještě do toho mrsknu slunečnici... a je úúúžasný...:-p akorát jsem si všimla, že s celozrnnou moukou to chce nechat trošku déle dopékat na méně stupňů a trošku méně vody... už se s tím někdo tady setkal? :-O

monikaK

30. 7. 2013 14:50

Dělala jsem verzi s polohrubou moukou,kdo se zakousl,nechtěl přestat jíst:-D.Prostě jednoduché,rychlá práce,skvělé!!!:yes::yes::yes::yes::yes:

odklizec

26. 7. 2013 21:15

K tomuhle chlebu mne nasmerovala sestra, ktera ho sama pece a dneska jsem ho pekl potreti behem jednoho tydne. A zrejme vubec ne naposled? :-) Pecu lehce upravenou verzi, se tremi druhy mouky (viz poznamka). Moje uprava spociva v pridani caj. lzicky cerstve drceneho koriandru, lzicku cerstve drceneho kminu, octu davam lzici a pul a protoze mi dnes necekane dosla pol. mouka, dal jsem pul hrnku grahamove mouky a je to poznat (v pozitivnim smeru). www.toprecepty.cz/fotky_nahled/0052/domaci-chleb-bez-hneteni-128309.jpg

Pavel

16. 7. 2013 09:31

Ahoj,chleba mňamkový,nemá chybu.:-) Chtěl jsem se zeptat.Nepeče ho někdo z vás v konvektomatu,popřípadě jak?;-)

Marťa

12. 7. 2013 11:53

danielle72:Myslela jsem si to.Díky ;-)

danielle72 danielle72

12. 7. 2013 07:41

Marťa: Ahoj - protože je chleba 30 minut zavřený pod poklicí a i po jejím odstranění je z větší části schovaný v hrnci, ani horkovzduch nezapínám. Myslím, že když nemůže v troubě kolovat okolo jídla, ztrácí to smysl ;-)

Marťa

12. 7. 2013 06:49

Ahoj všichni'chleba je úžasný a opravdu stačí droždí jak je uváďěno:-) jen mám dotaz máte někdo zkušenost s horkovzduhem nebo všichni pečete bez? ;-)

Kamila

9. 7. 2013 11:24

Stanislav: dala jsem misto suseneho drozdi normalni-kostku. a nechce mi to nejak moc vykynout.jak moc vam to vykynulo?

Stanislav:

Stanislav

7. 7. 2013 10:32

Výborný :yes:

Jana.

17. 6. 2013 15:34

:-)) tak Leošku pěkně děkuji :-) .. Váš recept jsem objevila před 3 měsíci a od té doby jsme chleba kupovali snad jen jednou :-)) .. děti už jiný ani nechtějí .. takže peču .. peču ... peču ... :yes: .. díky .. chleba je fakt SUPER ... také posílám foto do Vaší sbírky ... jo a na pečení používám litinový hrnec -černý zvrchu - modrý uvnitř - průměr 23cm a peču z kila mouky ... vysoký je akorát a vyklápí se jedna báseň - vždycky ho musím chytat ... první jsem tak tak chytla nad zemí ,jak rychle z hrnce vypadl :-) díky a mějte se Jana

1 14 15 16 17 18 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ