Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pája

31. 8. 2012 22:05

Chleba jsem pekla ve varném skle,ale osvědčil se mi i široký kameninový květináč.Cca za 120 kč.Vyklopil se mi nádherně.Děti mi chleba za půl dne snědli samotný.Ovšem,když upečete koleno,nebo bůček,a na masovém strojku rozemelete i s tím výpekem...to je pomazánka jakou nikde nekoupíte.A na tenhle chlebík,to je teda něco.:yes::-p

Jana

13. 8. 2012 11:38

Ivča: Ahoj, držím se původního receptu, jen jeden hrnek polohrubé mouky jsem nahradila celozrnnou speciální (z Kauflandu) nebo celozrnnou špaldovou (ze zdravé výživy), záleží na tom, kterou zrovna mám. Chleba se vždy povede!

Ivča

9. 8. 2012 13:24

Tento chléb peču od listopadu 2011 stále. Je vynikající. Také jsem začala experimentovat a část mouky jsem nahrazovala celozrnnou žitnou v různých poměrech (půl na půl se žitnou, místo 1 hrnku polohrubé atd). Střída chleba se mi ale pak drobila. Tak jsem se vrátila k původnímu receptu. Máte někdo zkušenosti s celozrnnou žitnou moukou nebo přímo správný poměr mouk, či dávám hodně vody? Obvykle dávám o trochu víc vody, neboť se mi zdá těsto příliš tuhé.?:-O;-)

alus.s

9. 8. 2012 10:05

tak jsem dnes pekla podruhé, místu celého hrnku žitné jsem dala půlku a druhou celozrnnou žitnou. Hrnec jsem zmenšila a chlebík vypadá náááádherně :-p posledních 5 min jsem musela dát alobal, začal mi chytat vršek. Jsem zvědavá jak bude chutnat po rozkrojení.

alus.s

6. 8. 2012 16:02

nazouvám tretry a stavím se s plackou na hrudi vedle vybusne na startovní čáru :-D tak nízký chleba jsem ještě neměla, mohla bych s ním házet jako diskem :-D bláhově jsem si taky myslela že když dám menší hrnec tak mi při pečení bude nadzvedávat poklici ... tak jsem dala ten největší ze sady ... nicméně chleba je VYNIKAJÍCÍ, výborná chuť, dokonce i mému chutná více jak zadělaný v pekárně. Tak že pro příště - menší hrnec. Zasloužený bodík :yes: :yes: :yes: Jen se chci optat, překládáte jej po vykynutí jako ve videu?

Pollini

1. 8. 2012 12:39

vybusna: Ale no ták, Váš chleba bych s chutí snědla ;-)

Jolana

6. 7. 2012 09:44

Určitě upeču,nezkoušel to někdo v malé remosce?

Manka47

2. 7. 2012 20:47

Dnes jsem pekla tento chlebík, podařil se skvěle a je výborný.:yes::-p:-p

Ewellina Ewellina

12. 6. 2012 11:44

Vynikající, chutný, výborný domácí chleba +1 Pekla jsem v dortové formě a chleba měl i pěkný tvar chochníku!!!!

hehoheho

11. 6. 2012 20:13

Super recept! Posílám bod a taky můj výtvor:-). Chleba jsem pekla zatím dvakrát, výsledek báječný. Jednou jsem přidala více celozrné žitné mouky na úkor hladké a polohrubé, byl tmavší a hutnější, výborný. Není nad to dát si domácí chleba s máslem :-D, nebo i jen tak. Já ho ujídala ještě teplý:yes:. Děkuji za výborný recept.:-K

senky senky

8. 6. 2012 21:47

Dnes jsem znovu pekla a zase skvělý chlebíček:-* vyměňuji foto, to dnešní je lepší:-*:-)

Jarka

1. 6. 2012 20:58

Chlebík jsem pekla 2 x, mouku jsem dala hladkou + polohrubou, byl výborný, jenom jsem ho ještě po upečení potřela slanou vodou,doporučuji, nemá chybu.:yes::yes::-))

Iljusa Iljusa

26. 4. 2012 11:54

Vynikající - upečeno včera, dnes skoro snězeno ;-) :yes:

mel.janina@seznam.cz

1. 4. 2012 21:21

fakt výborný a to mám pekárnu ve které se mi to nedařilo.

senky senky

1. 4. 2012 08:58

1974andrea:Andri, poprvé jsem pekla v nerezové dortové formě Zepter a přikryla miskou, upekl se krásně, ale špatně se doloval, nechtěl se, potvora pustit:-D:-D pozdě mě napadlo šoupnout ho na papír. Nevím, jestli se Ti podaří formu dokonale přikrýt, aby teplo neutíkalo ;-)

1 20 21 22 23 24 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ