Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 11. 2011 18:53

ruzena: tu cibulku chci taky zkusit, popřípadě česnek:-p

ruzena ruzena

16. 11. 2011 18:53

Děkuji za tento recept na výtečný chlebík:-Kje opravdu snadný a hlavně dobrý:yes::yes::yes:bez problémů jsem jej i vyklopila a i chuťově je velmi dobrý:-)):yes:myslím,že jiný už ani nebudu dělat:-))zatím jsem udělala podle receptu klasicky,ale příště si umím představit,že do něj přidám i nějaké jiné přísady,třeba osmaženou cibulku a myslím,že bude dobrý:-))posílám bodík,jelikož jsem ho ještě nebodovala:yes::yes:+23:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 11. 2011 16:01

Malu: přidávám ten dnešní chlebík:-8

Malu

14. 11. 2011 15:47

Jana Remkova: Já vím, že hrnec ne, ale jak jsem hrábla špachtlí,na vyklopení těsta, tak v tom místě prostě mouka zrovna nebyla:-// a tam se mi to přilepilo. V Tvém případě do bude asi hrncem ;-)

Malu

14. 11. 2011 15:43

Ivča: To je dobrý nápad, ve varném sklu. :-))Ale zajímalo by mě, jak jsi rozpálila tu mísu, když se má varné sklo vkládat do studené trouby? Nebo teď už jsou možná jiné výrobky.:-?

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 11. 2011 15:40

Malu: ale on se do hrnce nepodsypává, jen do mísy. První chleba super, vypadl, jak bandita z basy, druhý se přilepil a dnes v kulatém, starém hrnci od sousedky..poháádka!!:-)

Malu

14. 11. 2011 15:38

Jana Remkova: Mně se taky přilepil, ale jen tam, kde nebyl dobře podsypaný. Nevěřila jsem, že to v tom hrnci tak krásně půjde upéct. Příště si dám pozor, aby bylo těsto všude pomoučené.Malu.

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 11. 2011 15:30

Ivča: já dnes pekla dle upraveného receptu s polohrubou moukou, super!! Foto později taky přidám!!:-)

Ivča

14. 11. 2011 08:41

Pekla jsem v sobotu ve varném sklu, dle upraveného receptu (viz v komentáři s polohr.moukou) a chléb byl výborný, krásně se vyklopil.Pekla jsem 30 min. s poklicí a 30 min. bez poklice.
Již nebudu kupovat chleba a budu péct tento. Jednoduchý recept.;-) Výborný chléb!!!:-):-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 11. 2011 18:05

leosek:aháá, tak v komentářích!!! nebylo by lepší to napsat přímo do receptu? Teď se na to dívám!!! 2x polohrubá, 1x žitná, 1x hladká. Jdu si to přepsat na recept a díky!!

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 11. 2011 18:03

leosek: já teď nevím, na co se mám mrknout, dělala jsem to přesně tak, jak to je napsané. Jen se mi přilepil. Ale i tak je vynikající!! Je to tou moukou?

leosek leosek

11. 11. 2011 17:56

To je jasné.Kamarádovi se stalo to samé.V komentáři jsem recept trochu upravil.Mrkněte na na to a nikdy se Vám to nemůže stát. Zdá se mi že je chutnější.:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 11. 2011 16:51

vybusna: Týý jo, ani nemluv!! Je vynikající!! A hned včera jsem si zadělala na další, tenhle chleba já můžu jíst jen tak, bez ničeho. Jen jsem neměla tolik hladké, a tak jsem dala 2 hrnky hladké a 2 žitné a co myslíš? Nevím, jestli to mohlo být tím, ale nejde vyklopit:-(( a že jsem se teda snažila.:-D:-O A tak chodím a rvu ho z pekáče a je mi to fuk, vyhodit ho nemůžu, je strašně dobrý:-p Tak jen doufám, že je to jen tou moukou, protože jinak jsem všechno dodržela a míním ho péct často;-) Zkus, je fakt jednoduchý;-)

vybusna vybusna

11. 11. 2011 14:10

baneboze..ten chlieb je uzasny..btw jana remkova...ty obzvlast..niezeby ine damy ho nemali.

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 11. 2011 12:13

Tak tento chlebík u nás zdomácní!! Je vynikající!! A žasnu, jak jednoduchý. Večer zamíchám a ráno peču. takže večer si zase zamíchám, protože nemyslím, že by nám zůstala na ráno aspoň patka:-D. Přidávám fotky a děkuji za super recept na chleba.

1 25 26 27 28 29 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ