Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 364 kJ / 1 999 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 260,90 g |
| Tuky | 72,06 g |
| Vláknina | 19,80 g |
| Cholesterol | 778 mg |
| Sodík | 679 mg |
| Sůl | 1,67 g |
| Sacharidy | 38,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a necháme odležet.
Krok 2: V hlubší pánvi rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran dočervena. Vyjmeme a udržujeme v teple, například v alobalu.
Krok 3: Do výpečku přidáme kousek másla a když se rozehřeje, přisypeme na drobno nakrájenou cibuli a plátky žampionů. Lehce osolíme a opečeme. Případnou tekutinu prudce odpaříme. Přidáme víno, necháme ho zprudka odpařit, vlijeme vývar a vrátíme kousky masa.
Krok 4: Přidáme česnek utřený se solí a dusíme asi 15 minut. Na závěr vlijeme smetanu, omáčku necháme zhoustnout nebo ji lehce povolíme vodou, vývarem či mlékem. Zjemníme kouskem másla a dochutíme čerstvou nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 19. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnekové kuře se žampiony a smetanovo-vinnou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wE8X
Moje poznámka
Česnekové kuře se žampiony a smetanovo-vinnou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wE8X
Nejnovější recepty
Husí stehna s jablky
Přidáno před 1 hodinou
Čočková polévka s nočky a párkem
Přidáno před 2 hodinami
Fazolová polévka podle tatínka
Přidáno před 4 hodinami
Bavorský guláš
Přidáno před 4 hodinami
Cibulačka se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Kroupy se zelím, rajčaty a olivami po italsku
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Štika s anglickou slaninou a cibulí
clovek1 před 25 minutami
Marináda na kuřecí maso
Fitulka před 35 minutami
Bramborovo-tvarohové placky bez mouky
Fitulka před 40 minutami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
Bigharvik před 48 minutami
Babiččina pečená husa
Aleirbag před 52 minutami
Rychlo utopence z gothaje
kamilsenk před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Annamariev před 1 hodinou
Bramborové šišky
JanaPav před 2 hodinami
Šátečky z mrkvového těsta
Matulova před 2 hodinami
Petina žemlovka
Janicee před 2 hodinami
Tématické fráze:
kuře se žampionovou omáčkou,
kuře s žampionovou omáčkou,
kuře na žampionech omáčka,
kuře na žampionech,
kuře na smetaně s česnekem,
pohlreichovo kuře,
kuře se žampiony,
kuře s žampiony,
omáčka na kuře žampiony,
kuře na smetaně se žampiony,
brokolicova polevka emanuel,
kuře s omáčkou,
kuře se smetanovou omáčkou,
kuře na žampionech a smetanovou omáčkou,
kuře na žampionech a smetaně,
moderní gastronomie- recepty kuřecí maso,
pstruh s vinnou omáčkou,
top recept kure na smetane s zampiony,
zdravé kuře na žampionech,
kuře-žampiony-kukuřice
Suroviny:
prsa kuřecí,
žampióny,
česnek,
cibule,
víno bílé,
vývar,
smetana ke šlehání,
olej,
máslo,
petrželka hladkolistá,
pepř,
sůl
Komentáře (21)
...a zeleninu, tak tu můžu, včera jsem si v restauraci ke špízu z panenky a s přelivem z arašídového másla dala kopec šopského salátu, manžel nechápal..., zatímco on nemohl vstát s plným břichem plného plumlováku s hranolky, tak já byla celkem svěží
Take radi kroupeme zeleninu, moda nemoda.
9. bod pro tebe.
Ohledně oblohy-chápu, že na bílém talíři lépe vynikne minimalistický styl a skvěle naservírované jídlo.Pokud tedy hovoříme o foodstylingu pro časopisy, v běžné domácnosti se přimlouvám pro zachování příloh, chutnají nám, k zahození není ani vláknina a vitamíny