Chili con Carne III.
Oblíbená směs dušeného mletého masa, fazolí a rajčatové omáčky, to je chilli con carne. Vydatný a sytý pokrm s ostrou chutí, který pochází z Mexika a voní bylinkami a kořením. Nejlépe plnou chuť omáčky doplní dušená rýže či čerstvý chléb.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 396 kJ / 812 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,88 g |
Tuky | 37,27 g |
Vláknina | 7,93 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 489 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 14,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci, ve vroucí vodě, povaříme maso, dokud nezmizí růžová barva. Slijeme a vývar i slité maso ponecháme stranou.
Krok 2: Ve stejném hrnci rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli a pokrájený česnek. Až cibule zesklovatí, přidáme nakrájenou papriku a veškeré koření (sůl, chilli, pepř, skořici, kmín a oregáno). Minutu restujeme za stálého míchání, až se vše spojí.
Krok 3: Z ponechaného vývaru odebereme hrnek, rozmícháme v něm bujón a spolu s neslitými rajčaty a masem jej přidáme do hrnce k ostatním surovinám. Přivedeme k varu, ztlumíme, přikryjeme pokličkou a necháme pobublávat cca 40 minut, tekutina se zredukuje.
Krok 4: Poté scedíme a propláchneme fazole, přidáme je do hrnce (nyní můžeme dle chuti přidat sterilovanou kukuřici a lžičku kakaa). Necháme ještě asi 15 minut bublat a můžeme servírovat.
Zveřejněno 14. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chili con Carne III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gxvD
Moje poznámka
Chili con Carne III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gxvD
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 minutami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 1 hodinou
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 3 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 4 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 5 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 5 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 6 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Tématické fráze:
chili cor con carne,
chilli con carne,
chilli con carne original,
chili con carne,
chili cor con carne recept,
chilli con carne recept,
chiliconcarne,
chili,
chili con carne recept,
chili concarne,
chili recept,
recept na chilli con carne,
recept chilli con carne,
chilli cor carne,
čiliconcarne,
chilli con carne s kukuřicí,
recept na chili,
recept chili con carne,
cili con carne,
chilli con con carne recept
Suroviny:
maso hovězí mleté,
olej olivový,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá zelená,
sůl,
pepř,
skořice mletá,
kmín drcený,
koření oregáno sušené,
rajče sterilované,
bujón hovězí,
fazole červené ve slaném nálevu,
kukuřice sterilovaná,
kakao
Komentáře (13)
Rovnou na pánev na olej a cibuli, rozšťouchat šťouchadlem na brambory na jemno, tak se to dělá u profíků. Pokud to nepustí dost šťávy, můžete dolít vývarem, trochu. Tady se ztracená chuť co se rozplyne ve vývaru musí dohnat Masoxem.
S veškerým kořením nadšeně souhlasím, i tou skořicí a kakaem, to je přímo Texassko-Mexický originál, ostatní ingredience (kukuřice také).
Mexiko chilli con carne navzdory názvu nezná.
Protože žiju kde žiju, protože Mexiko a kuchyni mám rád a protože o tom dost vím, dovolil jsem si přidat ne zrovna pochvalný komentář.