Postup přípravy
Krok 1: Uvařit zvlášť rýži (může se uvařit jen se solí nebo i třeba se zel.bujonem), zelí si procedit.
Krok 2: Na pánvi orestovat na cibuli ml.maso, přidat klobásu.
Krok 3: Okořenit dle chuti (sůl, pepř, koření na ml. maso... ml. sl. papriku....), podlít trošičkou vody a lehce podusit.
Krok 4: Do zapékací mísy dát vrstvu zelí, na to vrstvu rýže, na to všechno maso, na to zase vrstvu rýže a nakonec vrstvu zelí.
Krok 5: Zalít to smetanou a lehce přimáčknout.
Krok 6: Dát zapéct na 20-30min. zakryté a pak ještě 15-20min. odkryté, aby se odpařila trochu ta smetana a udělal se zlatavý povrch.
Čas podle toho, jak ti peče trouba, docela dost syté.
Čas podle toho, jak ti peče trouba, docela dost syté.
Zveřejněno 24. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koložvárské zelí od Moniky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJl1
Moje poznámka
Koložvárské zelí od Moniky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJl1
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 1 hodinou
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 4 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 5 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 4 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 4 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 5 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 5 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 5 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 7 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 7 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 8 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 8 hodinami
Tématické fráze:
kološvárské zelí na madarsky zpusob recept,
koložvárské zelí,
zakysane zeli,
kološvár,
kolozsvárské zelí,
koložvár,
monika z kopečku,
koložvarske zeli recept,
koložvárské,
mlete maso s rýží a zelím,
mleté maso kolosvar,
recept mleté maso,sl.zelí,
zelí s rýží,
štýrské zelí,
mleté zelí ryze,
zelí mleté maso rýže recept,
ryze zeli mlete maso recepty,
domácí zakysané zelí,
koložvárské pečené zelí,
kolozsvár recept
Suroviny:
zelí sterilované,
maso mleté,
cibule,
rýže,
smetana,
klobása
Komentáře (15)
Na dno dávám propláchnuté a trochu vyždímané kysané zelí, pak na zelí kolečka nakrájené uzené klobásky, pak na klobásku udušenou a dobře ochucenou rýži (žádná rýže ze sáčku) a pak udušené vepřové maso na způsob guláše.