Dušené hlávkové zelí
Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší nebo kyselejší pak závisí na chuti kuchaře a strávníků.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 692 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 89,32 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 81 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,40 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 1. 2009 16:35
Dekuji za recept! Vrazila jsem pod to husi sadlo, co nam zbylo po snedeni pastiky, jsem rada, ze neprislo vnivec. Ted jsem zvedava, co na to budou tady ve Svedsku rikat.
3. 12. 2008 20:38
...a kecáme a nehodnotíme, že?Já dávám jedničku jako Brno(moje rodné)!
3. 12. 2008 20:35
Jasně, o to jde, aby všem chutnalo.
3. 12. 2008 19:58
Jani ani já si tím hlavu nelámu-táta moravák, mamka z již.Čech a manžel cajzl jako polenu.Hlavně, že chutná a nejsou vrácené talíře.
3. 12. 2008 19:58
Dělám ho jako Jana, ale myslím, že je úplně jedno, odkud pochází. Mimochodem, kdysi jsme byli součáatí Rakouska-Uherska a výkvětem Evropy, co víte, odkud to sem přišlo
3. 12. 2008 19:55
Tož holky, tak nevím, co to vlastně dělám za zelí, ale ujišťuji všechny, že je skvělé! Nemám ráda v zelí moc mouky, proto mi vyhovuje tohle, ať už je české, nebo moravské!
3. 12. 2008 18:47
České zelí je sladší, téměř nezahuštěné, moravské je trochu kyselejší, hustší-jíška nebo brambor a často se špekem.
3. 12. 2008 18:40
To Jana Remková: to nemáš zcestný recept, ale děláš zelí české. Já jsem ze střední Moravy, mamka byla z jižních Čech a celou dobu mého dětství dělala zelí zaprášené moukou - české a já u příbuzných Moraváků milovala právě to zahušťované moravské.
3. 12. 2008 17:19
Tento recept se mi líbí.
Tchýně vaří k pečeni moravské zelí - je hodně zadělávané mokou a přiznám se, že mi vůbec nechutná (je to jak nakyslá jíška s přídavkem zelí). Raději si dávám u ní zelí sterilované - studené rovnou ze sklenice. Ale vada bude asi v tchýni a ne v moravském zelí, že???
Tchýně vaří k pečeni moravské zelí - je hodně zadělávané mokou a přiznám se, že mi vůbec nechutná (je to jak nakyslá jíška s přídavkem zelí). Raději si dávám u ní zelí sterilované - studené rovnou ze sklenice. Ale vada bude asi v tchýni a ne v moravském zelí, že???
3. 12. 2008 16:00
Amiro, tak asi mám nějaký zcestný recept. Moravské zelí (jsem ze severomoravska) dělám na špeku, cibulce a jen malinko zakápnu vodou, zelí si pustí šťávu samo a pak, po změknutí jen zapráším moukou bez vody, dochutím octem, cukrem,každý podle chuti
3. 12. 2008 14:33
Tohle je tzv. moravské zelí, to se zahušťuje jíškou, bramborem nebo se může přidat i nahrubo nastrouhané jablko. České zelí se jen zapráší moukou.
3. 12. 2008 13:44
ZAJÍMAVÉ URČO VYZKOUŠÍM DÍKY ZA PRIMA RECEPT .-)
18. 7. 2008 22:37
Zelí zahuštěné bramborou znám, spíš si tak pomáhám, když málo zahustím jíškou. Jinak místo tuku dávám rozškvařenou uzenou slaninu, nebo jen trochu a trochu sádla.
18. 7. 2008 13:25
Já zase vyzkouším přidat tu bramboru.
18. 7. 2008 13:01
přiznávám, to slyším poprvé ale proč ne?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 8 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 6 minutami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 23 minutami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 1 hodinou
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 3 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 4 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 4 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: dusene zeli hlávkové zelí zeli recepty hlávkové zelí recepty hlávkové zelí recept dušené zelí recept zeli zelí recept zelí hlávkové recept hlávkové zelí recept na hlávkové zelí zelí dušené jak uvarit zeli červené hlávkové zelí recepty zelí z hlávky dušené červené zelí recept na zelí sladké hlávkové zelí jak uvarit hlavkove zeli ceske zeli
Suroviny: zelí hlávkové, sádlo, cibule, kmín celý, cukr, sůl, ocet, brambory
Dušené hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYM
61 názorů