Kvašená cuketa
Kdo by neznal kvašáky! Okurky, co mají svou specifickou chuť. Víte, že je můžete připravit i z mlaďoučkých cuket? Vyzkoušejte a potěšíte nejen jazýček, ale i bříško. Kvašená zelenina totiž podporuje imunitu a střevní mikroflóru.
Suroviny pro 1 dávka
Množství surovin na 1 sklenici o objemu 5 litrů:
1dávka
Postup přípravy
Krok 1: Mladé cukety (průměr do cca 2,5 cm) umyjeme, odřežeme konce a podélně překrojíme na poloviny nebo čtvrtiny.
Krok 2: Naskládáme do čisté, 5litrové sklenice nebo jiné nádoby, prokládáme koprem - květem i celým stonkem, listy vinné révy a višní. Kdo má rád, může přidat česnek.
Krok 3: Zalejeme převařeným nálevem. Na 1 litr vody dáme 1,5 lžíce soli. Cukety musí být pod hladinou, vyčnívající chytají hnilobu. Proto je ve sklenici zajistíme bukovou dýhou, kterou koupíme v domácích potřebách, případně jiným vhodným způsobem. Postup je stejný jako když se připravují kvašené okurky.
Krok 4: Sklenici udržujeme v teplé místnosti, dokud nevykvasí. Samotné kvašení urychlíme krajícem bílého chleba, který zabalíme do čistého plátna. Po vykvašení jej vyndáme. Kvašení proběhne i bez něj.
Krok 5: Po vykvašení cukety vybereme a uložíme do menších sklenic, zalejeme přecezeným roztokem a skladujeme v lednici.
Zveřejněno 5. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvašená cuketa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwOJ
Moje poznámka
Kvašená cuketa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwOJ
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 1 hodinou
Strouhané řezy
Přidáno před 3 hodinami
Plněné dýňové buchty
Přidáno před 4 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 5 hodinami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 22 minutami
Šlehačková buchta
hliboka před 26 minutami
Dýňová polévka se smetanou
Shiki před 46 minutami
Vynikající langoše
Magdalena.Dobromila před 1 hodinou
Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky
Zabakcb před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Jitinka před 1 hodinou
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 3 hodinami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 3 hodinami
Kuře na zelí
[email protected] před 3 hodinami
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 4 hodinami
Tématické fráze:
kvasaky z cukety,
cuketové pickles,
jak připravit pikles,
pickles z cukety,
pikles recept,
kvašáky z cuket,
pickles recept,
pikles,
cuketa pickles,
kvašené cukety, recept,
kvašené fazolky,
cuketové kvašáky,
pickles cuketa,
kvasene papriky,
pickles kvašená zelenina recepty,
pickles kvašená zelenina recept,
recept na pickles,
cuketa jako kvašáky,
kvašená zelenina cuketa,
pikles z cukety
Suroviny:
cuketa,
kopr,
list vinný,
list višňový,
česnek,
voda,
sůl
Komentáře (17)